El Consell demanarà fons europeus per a la pantalla verda d’Almassora i la insonorització d’habitatges

El director general de Qualitat Ambiental es compromet amb el consistori

El Consell demanarà fons europeus per a la pantalla verda d’Almassora i la insonorització d’habitatges
04/11/2020 -

El director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha traslladat aquest matí la voluntat de la Generalitat Valenciana de sol·licitar al Govern la inclusió del projecte d’execució de la pantalla verda i insonorització d’habitatges en el camí Om Blanc d’Almassora dins dels fons europeus de reconstrucció. Així ho ha traslladat a l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, durant la reunió telemàtica mantinguda aquest matí.

Piquer ha assenyalat l’oportunitat que suposa la recepció de les ajudes de la Unió Europea per a posar en marxa un projecte tan demandat com el de la pantalla verda, previst per a pal·liar les molèsties al veïnat més pròxim, a més de protegir del soroll els habitatges del camí Om Blanc amb ajudes per a obres d’insonorització. Aquesta última iniciativa suposa un avanç més respecte a la protecció individual de les cases.

La primera edil i la regidora de Territori han rebut amb “esperança” que la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transició Ecològica, haja decidit prioritzar a Almassora en la distribució dels fons europeus que el Govern d’Espanya injectarà a les autonomies. Aquesta voluntat se suma a l’oferiment que va realitzar en el seu moment el Consell per al disseny de la zona enjardinada que actuarà com a barrera acústica i visual entre les empreses i el veïnat.

Mesurador de partícules

D’altra banda, Piquer ha confirmat que el seu departament instal·larà de manera permanent el mesurador de partícules del Serrallo, un projecte que també està contemplat en el pressupost municipal. L’equip situat a l’entorn de la zona industrial el mes de febrer passat donarà pas a un dispositiu permanent per als mesuraments del polígon petroquímic i la difusió de les dades a través de la pàgina web de la conselleria.
De fet, el ple municipal del passat mes d’octubre va acordar la reserva de fons per a la construcció de la caseta que albergarà els equips permanentment en els voltants del camí Om Blanc. El consistori ha pressupostat en 5.000 euros aquesta actuació en el districte marítim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari