Almassora demana a Costes una àrea de motos nàutiques, lloguer d’hamaquies i una altra terrassa a la platja en estiu

Galí remet al Servei Provincial el pla d’explotació de temporada per a esport i oci

Almassora demana a Costes una àrea de motos nàutiques, lloguer d’hamaquies i una altra terrassa a la platja en estiu
23/02/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha signat el Pla d’explotació de serveis de temporada 2021 per a sol·licitar autorització al Servei Provincial de Costes de Castelló per a ampliar l’activitat en el litoral aquest estiu. Entre altres, el consistori incorpora novetats com la gestió d’un lloc d’hamaques a través d’una concessió, una terrassa més per a un negoci d’hostaleria de la primera línia de costa i accés de motos nàutiques. Tot això se suma al quiosquet, que disposa d’autorització fins a 2023.

En el cas del negoci de lloguer d’hamaques, el consistori sol·licita l’ocupació del domini públic al Ministeri de Medi Ambient per a, posteriorment, procedir a la seua explotació i manteniment pel sistema de concessió. Els serveis municipals han determinat les dimensions i superfícies objecte de concessió, així com les estimacions sobre inversions necessàries, temporada d’obertura al juliol i agost, despeses i l’import del cànon establit per a la licitació del servei. El cànon per a Costes és de 150 euros, mentre que el consistori el fixa en 100 euros.

Segons la distribució prevista, la platja de Pla de la Torre podria acollir la pèrgola adaptada, així com els recintes per a la pràctica de pilates i ioga. Per part seua, Benafelí disposaria de l’espai per a piragües i paddle surf a més d’un recinte d’accés i una àrea d’entrenament per a motos nàutiques. En cas d’autoritzar la instal·lació, aquesta platja incorporarà també la terrassa d’un negoci privat situat en primera línia de costa que se suma a la ja oberta en l’últim estiu per un altre establiment d’hostaleria del passeig marítim.

D’igual manera, el pla d’explotació inclou el servei d’assistència i salvament en la mar (dues casetes), llavapeus, passarel·les i papereres, zones lúdiques, lavabos químics, pèrgoles adaptades i abalisament de la costa, així com la delimitació temporal de zona d’encallada per a embarcacions de vela lleugera o similars, a més dels accessos per a vehicles amb remolc d’embarcacions, biblioteca, zona d’arbratge i quiosquet, que té encara tres anys de concessió després de l’obertura en 2020.

El regidor de Platges i Turisme, Joan AntoniTrenco, ha destacat la incorporació de nous serveis en l’oferta del litoral d’Almassora com a exemple de dinamització de la costa. “És també una oportunitat més de negoci per a qui vulga aprofitar la temporada d’estiu després d’aquest hivern tan difícil per la pandèmia”, segons l’edil.

Cal ressaltar que l’àmbit del pla d’explotació de serveis de la temporada estival abasta les platges de Pla de la Torre i Benafelí. La platja de la desembocadura del Millars, inclosa dins del Paisatge Protegit de la desembocadura, queda fora del pla. Per tant, aquest no té cap afecció a la Xarxa Natura 2000, tal com destaquen els tècnics municipals en el document remés a Costes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari