Almassora potenciarà la cultura local a través del primer conveni amb el Govern

Almassora potenciarà la cultura local a través del primer conveni amb el Govern
07/04/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat per primera vegada l’adhesió de la Casa de la Cultura i de l’Auditori Les Boqueres al Programa Estatal de Circulació d’Espectacles d’Arts Escèniques en la seua edició de 2022-23. El projecte es duu a terme per mitjà del conveni entre l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb la finalitat de contribuir al manteniment i sostenibilitat de les temporades culturals, així com facilitar l’accés a la cultura al veïnat del municipi.

L’entrada en el programa Platea implica que l’INAEM pagarà a l’empresa contractada per l’Ajuntament el 65% del caixet pactat o 12.000 euros. A més, si la funció prevista és gratuïta per al públic, l’INAEM es tornarà a fer càrrec del 65% del pressupost i serà l’Ajuntament el que abonarà la part restant. Quant als beneficis obtinguts per la venda d’entrades, el 15% serà per a la mateixa entitat local i el 5% per a l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música.

L’Auditori Les Boqueres, que està en rehabilitació per a convertir-ho en una zona formativa i cultural, juntament amb la Casa de la Cultura, espai en el qual es desenvolupen gran part de la programació cultural del municipi, compleixen els requisits per a poder unir-se al conveni. En aquest sentit, els dos establiments compten amb aforament reglat, informen de la programació en l’aplicació informàtica i almenys un d’ells ha realitzat 10 o més espectacles escènics en les temporades 2020-21 i 2021-22.

Per part seua, l’INAEM demana com a condicions per a entrar en el programa Platea que els edificis inscrits compten amb sistemes d’amplificació de so adequat a la sala, camerinos per a sis persones i escenaris de 6 x 6 x 6 metres d’altura entre altres peticions. També són essencials oficials de maquinària, electricitat i audiovisual. L’Ajuntament es compromet al fet que les funcions presentades generen un increment net de la programació artística professional de la Casa de la Cultura i l’Auditori Les Boqueres. Al seu torn, aquestes han d’incloure almenys el 80% dels espectacles proposats en el catàleg de l’INAEM.

El regidor de Cultura, Javier Mollá, ha assenyalat que la inversió proporcionada pel conveni “farà que més persones d’Almassora puguen accedir a la cultura i reforçarà la qualitat de cadascuna de les funcions proposades”. També ha recalcat que si el programa té èxit i funciona entre la ciutadania, el consistori treballarà per a la seua renovació en pròximes edicions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari