Almassora potenciarà el turisme amb la creació d'una guia i dues aplicacions

El consistori posarà en marxa una guia, una APP del Millars i una altra del refugi del Calvari

Almassora potenciarà el turisme amb la creació d'una guia i dues aplicacions
02/01/2021 -

La Regidoria de Turisme fomentarà les visites a la localitat enguany gràcies a la creació d’una guia turística i dues aplicacions mòbils. Els tres projectes compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i estaran llestos en les pròximes dates. La guia turística, sota el nom d”Almassora viu-la’, mostra els museus, festejos i punts naturals més reconeguts del municipi. D’altra banda, una APP oferirà una visita virtual al refugi del Calvari situat en la plaça Espanya, i l’altra, una experiència turística per la senda del riu Millars a través del producte ornitològic denominat ‘Birding Almassora’.

D’aquesta manera, el consistori busca reactivar aquest sector de la localitat amb l’arribada de l’any nou. Per a això, la nova guia turística i d’oci d’Almassora inclou: una introducció sobre el municipi, informació sobre el Torrelló del Boverot i el seu museu del carrer Sant Vicent, també el museu Parroquial o el del Joguet, l’ermita de Santa Quitèria, el seu entorn natural i altres ermites de la localitat, o el barri antic de la Vila amb les seues últimes remodelacions. A més, el fullet conté telèfons, ubicacions o pàgines web de diversos llocs citats.

La guia turística i d’oci també acull els paratges naturals d’Almassora amb informació sobre les tres platges, el riu Millars o la via verda. També, la gastronomia té el seu espai, amb els productes i plats locals típics, així com les rutes gastronòmiques. Finalment, els festejos de la Matxà de Sant Antoni, Sant Joan, les festivitats declarades Festa d’Interés Turístic Provincial com a Setmana Santa o les festes patronals de Santa Quitèria; i també la Fira de Sant Andreu o les festes patronals del Roser.

D’altra banda, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament ha creat una APP digital que ofereix als usuaris una visita virtual pel refugi del Calvari, situat en la plaça Espanya i creat durant la Guerra Civil. L’aplicació estarà en marxa en unes setmanes i fa un recorregut per un dels dos únics refugis que va haver-hi a Almassora durant els bombardejos que va patir la localitat en aquest conflicte bèl·lic. Els usuaris poden triar l’opció de fer la visita virtual amb els comentaris en castellà o en valencià.

Finalment, el consistori ha destinat 18.125 euros al costat de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana, amb el finançament repartit al 50% entre totes dues entitats, per a la creació d’una APP que permeta als turistes del Millars viure una experiència única a través del producte ornitològic denominat ‘Birding Almassora’. L’eina mòbil ofereix narració, fotos en 360º i geolocalització tant de ruta ciclopeatonal com en l’albirament d’ocells.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari