Almassora premia a ‘El Suret’, APTA, Federació de Bous, Gustavo Traver i Emergències en les V Jornades del Bou

Almassora premia a ‘El Suret’, APTA, Federació de Bous, Gustavo Traver i Emergències en les V Jornades del Bou
25/02/2022 -

Almassora premia aquesta vesprada a la Casa de la Cultura a ‘El Suret’, l’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA), la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, Gustavo Traver i l’Agència València de Seguretat i Resposta a les Emergències amb motiu de les V Jornades del Bou de la localitat. La cita comença amb la inauguració de l’exposició Any Berlanga en l’Espai Mercat a les 20 hores i contínua amb la projecció del curtmetratge ‘La Vaquilla’ a la Casa de la Cultura, abans del lliurament dels cinc guardons a entitats i professionals del món del ‘bou al carrer’.

El consistori ha recuperat aquestes jornades de festa taurina i dirigides a tots els públics, després de l’aturada per la pandèmia. El cineasta Luis García Berlanga és protagonista amb motiu del seu centenari i l’Espai Mercat acull la seua exposició. La mostra, exposada fins al 7 de març, correspon al Circuit Taurí de la Fundació Satiné a causa de la freqüent aparició de temes taurins en les seues obres. El públic pot visitar-la les següents vesprades: dijous, divendres i dissabtes des de les 17 fins a les 20.30 hores, mentre que dissabtes i diumenges la mostra està oberta al matí entre les 10.30 i les 13.30 hores.

Després de la inauguració de l’exposició, la Casa de la Cultura projectarà el curtmetratge ‘La Vaquilla’, adaptació del popular film dirigit per l’autor valencià. Posteriorment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, entregarà els guardons a persones i representants de les entitats relacionades amb el sector taurí: el cirurgià, Gustavo Traver Martínez; el presentador, Vicente Ibáñez Francisco ‘El Suret’; l’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA); la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

D’altra banda, les Jornades del Bou continuen demà, a partir de les 19 hores a la Casa de la Cultura, amb la presentació del cartell del tancament de bous salvatges previst per a les festes de Santa Quitèria. Els animals, corresponents a la ramaderia Luis Algarra Polera, recorreran la Vila d’Almassora el 21 de maig. A continuació, el veí, Juan Gimeno ‘Juanín’, presentarà el llibre “250 anys d’història taurina a Almassora”. El treball és un recopilatori que recull imatges de la celebració dels dos festejos patronals, Santa Quitèria i la Mare de Déu del Roser. L’obra se centra en l’exhibició de ‘bous al carrer’.

Finalment, el diumenge serà el torn dels menors, ja que la plaça Pere Cornell comptarà amb inflables i carretons infantils gratuïts per als més xicotets a partir de les 11.30 hores. El consistori busca amb aquesta mena d’actes potenciar la tradició taurina també en els menors, així com la presència de clientela per als establiments de restauració i els comerços de la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari