Almassora prepara l’alberg de Santa Quitèria per a aïllar a temporers en cas de COVID-19

Ofereix l’espai a la Conselleria d’Agricultura de cara a la campanya citrícola

Almassora prepara l’alberg de Santa Quitèria per a aïllar a temporers en cas de COVID-19
02/11/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha preparat l’alberg de Santa Quitèria com a espai lliure de coronavirus de cara a la campanya de recollida de cítrics i a l’arribada de temporers. Aquest edifici públic compleix la normativa de seguretat per a poder reservar-lo com a zona d’aïllament en cas de detectar positius per COVID-19 entre treballadors del camp que manquen d’un habitatge en la qual aïllar-se.

Així li ho ha transmés l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, a la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, durant una visita a l’alberg per a mostrar-li de primera mà les condicions de l’immoble, “que compta amb totes les habitacions disponibles i banys segregats per sexes, així com aigua corrent, electricitat i un ampli espai exterior que serviria com a zona de trànsit per a entregar aliments”.

Galí ha incidit en què els preparatius de l’alberg responen a la voluntat del consistori d’avançar-se a un possible brot de caràcter laboral durant les jornades de treball en els camps de cultiu d’Almassora i municipis pròxims. La reserva d’aquest edifici com a centre d’aïllament permetria allotjar a les persones encarregades de la recol·lecció de la taronja que manquen d’un habitatge amb mesures de seguretat òptima.

La consellera d’Agricultura va valorar positivament les condicions de l’alberg d’Almassora que, com altres localitats de la zona, inicien en aquestes dates la recollida de la taronja amb la contractació de treballadors arribats des d’altres punts. Tal com li va traslladar l’alcaldessa, l’alberg, enclavat en el paratge natural de Santa Quitèria, compliria les mesures higièniques precises per a l’aïllament temporal de persones malaltes.

Cal recordar que els operaris del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) van posar a punt l’edifici abans de l’estiu per a la celebració de l’Escola d’Estiu. Malgrat que els monitors van aprofitar el bon temps per a dur a terme totes les activitats a l’aire lliure, la localitat va preparar el mobiliari interior per si era necessari aïllar a algun menor o cuidador durant l’estada en el paratge, situació que no es va produir.

En l’actualitat, l’edifici torna a estar disponible, en aquest cas per a allotjar a recol·lectors de la taronja. Sobre aquest tema, la consellera d’Agricultura ha indicat que la prestació d’aquests espais “garanteix l’aïllament en condicions dignes per a complir amb tots els protocols de seguretat i contindre la propagació del virus”, a més de destacar “el comportament exemplar del camp de la Comunitat Valenciana” des que es decretara l’Estat d’Alarma. Totes dues institucions s’han compromés a coordinar-se en cas que siga necessari obrir l’alberg d’Almassora per un brot o cas específic de coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari