Almassora prepara huit activitats gratuïtes aquest mes per a lluitar contra la violència de gènere

Almassora prepara huit activitats gratuïtes aquest mes per a lluitar contra la violència de gènere
17/11/2021 -

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almassora ha iniciat la programació d’activitats gratuïtes amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere el pròxim 25 de novembre. El consistori realitzarà huit activitats gratuïtes enfocades a la lluita contra la violència de gènere i acompanyarà aquestes accions amb la campanya de conscienciació social ‘#NoMésCasos’. La programació elaborada per l’àrea d’Igualtat finalitzarà el dimarts 30.

En primer lloc, l’Espai Mercat ha obert l’exposició fotogràfica ‘Silenci. Dones Girafa’ d’Amparo Navas. Les imatges romandran en aquesta sala fins al diumenge 28 de novembre. En segon lloc, la Casa de la Cultura acollirà demà a partir de les 19 hores l’obra de teatre de Pepa Cases ‘Besame 2.0’. Cal recordar que tant aquestes com la resta d’activitats tenen caràcter gratuït.

D’altra banda, Igualtat també ha organitzat un taller de defensa personal aquest dissabte a les 10 hores, amb la col·laboració de la Policia Local, per a dones majors de 16 anys empadronades a Almassora. Les interessades hauran d’inscriure’s a través del correu igualtat@almassora.es, ja que l’activitat, realitzada en el pavelló B de La Garrofera, compta amb places limitades.

El programa ‘Dones i noves tecnologies’ ocuparà els dies 22, 23 i 24 de novembre amb inscripcions en el mateix correu electrònic a causa de l’aforament limitat de les places. La Casa de la Cultura tornarà a ser protagonista amb el VII Festival de cinema ‘Ciutat compromesa’ el dimarts 23 a partir de les 18 hores, quan es projectarà el cicle de curtmetratges.

El 25 de novembre l’Ajuntament d’Almassora acollirà el tradicional acte institucional contra la violència de gènere a partir de les 12 hores. El teatre també serà protagonista aqueix mateix dia a les 19 hores a la Casa de la Cultura amb l’obra ‘Cartes a Curie’. Les activitats finalitzaran el dimarts 30 a partir de les 18.30 hores a la sala de formació del consistori amb la conferència de coeducació en l’àmbit familiar impartida per Aitana Muñoz.

Amb aquesta programació l’equip de govern posa de manifest una vegada més el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere i el seu suport a totes les dones que pateixen aquesta xacra. Cal destacar que Espanya suma, en el que va d’any, 37 víctimes mortals en el que va d’any. Almassora, actualment, compta amb 24 dones que disposen del servei de teleassistència mòbil per a víctimes. Aquest servei, tramitat per la Unitat d’Igualtat, ofereix atenció immediata amb una resposta ràpida les 24 hores del dia a aquestes dones.

Finalment, cal recordar que tots els agents municipals de la Policia Local, Guàrdia Civil, Unitat d’Igualtat, Serveis Socials, i extra-municipals, Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte i Centre Dona 24 hores de Castelló sumen esforços per a oferir una atenció integral tant a les dones que són víctimes com als seus possibles descendents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari