Almassora presenta al veïnat la renovació de l'avinguda Castelló per 620.000 euros

El projecte, cofinançat per la UE, soluciona inundacions, accessibilitat i trànsit

Almassora presenta al veïnat la renovació de l'avinguda Castelló per 620.000 euros
07/05/2022 -

La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha presentat a la Casa de la Cultura la renovació integral de l’avinguda Castelló al veïnat del barri. Més de mig centenar de persones han assistit a l’acte on els tècnics municipals, acompanyats per la regidora, han explicat els objectius i les claus dels treballs valorats en 620.000 euros, cofinançats al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea. El projecte millorarà les condicions del trànsit, accessibilitat i inundacions del tram.

L’edil va recalcar que l’actuació permetrà l’accés als habitatges durant el procés d’execució, que arrancarà aquest estiu i durarà sis mesos. Els treballs tindran lloc des del tram de l’avinguda Castelló que comença en la plaça Santa Isabel fins al carrer Arboleda. No obstant això, la rectificació de pluvials i altres serveis urbans continuaran fins a quasi el final de la via. Per tant, l’obra disminuirà l’emissió de carboni en optar per recursos sostenibles com el reciclatge de les lluminàries dels fanals.

Per consegüent, l’empresa adjudicatària reordenarà la via per mitjà de la millora de l’accessibilitat per als vianants i zones verdes, així com la implantació d’un carril bici amb un ample de dos metres. D’aquesta manera, el projecte eliminarà les barreres arquitectòniques per a reduir la contaminació, facilitar la mobilitat ciutadana sostenible i ecològica, juntament amb l’adequació de les instal·lacions existents. Per tant, entre els propòsits de la modificació destaca l’ampliació de les zones de trànsit per als vianants. 

Amb això, el projecte recuperarà espai públic perquè els ciutadans circulen de manera segura i, conjuntament, l’obra reduirà el soroll ambiente del trànsit rodat. I, en ampliar la vorera i deixar un únic sentit de circulació amb un carril, l’aparcament combinarà estacionament en bateria i en cordó en funció de les característiques de cada tram de la via. Per això, els tècnics municipals realitzaran una nova distribució de la senyalització.

A més, per a solucionar els problemes d’inundacions, l’actuació incorporarà un sistema de drenatge sostenible i de recollida d’aigües pluvials. A això li segueix la renovació dels serveis urbans com la xarxa d’enllumenat públic, la de proveïment, les residuals i, finalment, l’estructura de reg i jardineria. Per exemple, sobre la vegetació, el consistori seleccionarà plantes resistents a la sequera per a utilitzar un sistema de reg automatitzat per degoteig en escocells i arbustos que permetrà el control de l’aigua.

D’altra banda, conforme van sol·licitar els residents del barri, per a donar solució a les inundacions, l’actuació en l’avinguda Castelló preveu la implantació de mesures de drenatge urbà sostenible. En aquest cas, l’equip tècnic municipal planteja l’execució d’un depòsit soterrat en l’aparcament. El depòsit recollirà exclusivament l’escolament superficial i la filtrarà parcialment al subsol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari