Almassora presenta el Pla d’actuació davant inundacions

Eleva a exposició el document de 280 pàgines per a la seua aprovació

Almassora presenta el Pla d’actuació davant inundacions
04/02/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a exposició pública el Pla d’actuació municipal davant el risc d’inundacions. El document, que conté 280 pàgines, estarà disponible per a la consulta de la ciutadania durant trenta dies després de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província i posteriorment passarà pel ple per a la seua aprovació definitiva.

Els objectius a aconseguir són: preveure l’estructura organitzativa i l’operativitat per a la intervenció en emergències per inundacions en el municipi, determinar els elements vulnerables en funció de l’anàlisi del risc i delimitar les àrees segons possibles requeriments d’intervenció, especificar els procediments d’informació i alerta a la població i, finalment, desenvolupar el catàleg dels mitjans i recursos disponibles en el municipi, així com els mecanismes per a la seua permanent actualització.

El pla té la finalitat d’assolir la màxima protecció per a les persones, els béns i el medi ambient que puguen resultar afectats a conseqüència d’inundacions. Per a això, el consistori estableix una estructura jeràrquica i funcional dels mitjans i recursos del municipi, tant públics com privats, que permeta fer front a les situacions de risc o emergència greu.

Segons revisió del reg per inundacions realitzada per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) el setembre de 2020, Almassora figura en el llistat de municipis de la Comunitat Valenciana amb el risc d’inundacions: d’origen fluvial (risc mitjà), d’origen marí (risc mitjà) i d’accident de presa/bassa (zona I María Cristina i zona II Sitjar). Per tant, el pla serà aplicable en qualsevol situació de preemergència o emergència per inundacions que tinga lloc dins del terme municipal independentment de quin siga el seu origen.

En cas que siguen superats els mitjans i recursos previstos en el pla, l’Ajuntament sol·licitarà la mobilització dels mitjans i recursos previstos en el Pla Especial davant el Risc d’Inundacions en la Comunitat Valenciana. En la resta de casos, actuarà segons el nivell de l’emergència (recollit en el document) i atenent als grups crítics de població (residències de la tercera edat i guarderies).

L’estudi determina també les anàlisis del risc, l’estructura i organització de l’operatiu d’emergència, el treball del gabinet d’informació, les característiques de cada unitat bàsica (de seguretat, intervenció, sanitària, d’alberg i assistència i de suport logístic), així com la coordinació amb Emergències de la Generalitat. La classificació de cada emergència, el procediment d’actuació i la volta a la normalitat una vegada superat el risc completen un document en el qual no falten cartografia, seguiment i consells a la població.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari