Almassora presenta al veïnat de Corell la remodelació del barri que superarà el milió d'euros

Almassora presenta al veïnat de Corell la remodelació del barri que superarà el milió d'euros
27/03/2021 -

L’alcaldessa, Merche Galí, acompanyada per la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, i el regidor de Cultura, Javier Mollá, han presentat al veïnat de Corell la remodelació prevista del barri que superarà el milió d’euros. L’actuació, valorada en 1.173.831,52 euros, compta amb el cofinançament al 50% dels fons municipals i FEDER de la Unió Europea. A més, aquesta intervenció serà una de les més copioses de l’actual legislatura.

D’aquesta manera, el departament d’Urbanisme té preparat l’expedient per a adjudicació dels treballs. Per a aquesta remodelació del barri de Corell, el consistori serà la primera vegada que contracte una assistència tècnica per a l’àrea d’Urbanisme a través de l’acord marc, eina pionera a l’Ajuntament. L’empresa Ingenio Gestión y Técnica S.L., assistirà a l’oficina tècnica municipal d’Almassora en matèria d’arquitectura, enginyeria, urbanisme i gestió d’ajudes públiques.

Aquest projecte de regeneració urbana del barri de Corell es posarà en marxa sobre el mes de novembre. Aquesta actuació inclou obres d’enginyeria civil i industrial necessàries per a dur a terme la renovació de l’entorn mitjançant una intervenció integral. Els treballs també inclouran el tractament superficial, l’adequació de les instal·lacions existents, la millora de l’accessibilitat, el foment de la inclusió i l’eliminació dels problemes socials en la zona.

L’execució de les obres permetrà resoldre moltes demandes veïnals acumulades. Per exemple, el consistori posarà solució en matèria d’accessibilitat i mobilitat per als vianants amb l’eliminació de voreres, també amb la millora de serveis urbans existents i dotació de nous. D’altra banda, el consistori definirà el mobiliari urbà, la senyalització, la jardineria i els materials superficials.

A més, l’actuació preveu grans canvis en la xarxa municipal de comunicacions de la zona, l’enllumenat públic, la xarxa d’aigua potable i de sanejament, així com posar solució al drenatge superficial de les pluges. L’Ajuntament també revisarà el clavegueram de la zona, el subministrament elèctric o el gas, amb l’ajuda de les empreses subministradores en el barri.

Finalment, l’equip de govern ha destacat al veïnat l’atenció que hi haurà en les obres a la sostenibilitat i inclusió amb perspectiva de gènere. “No volem que barris amb tanta història a Almassora es degraden a poc a poc, per això tenim planificada una actuació aquest any que superarà el milió d’euros en Corell”, ha declarat Galí. Al seu torn, Martinavarro ha agraït la sintonia amb el veïnat “estem en contacte amb ells perquè ens informen de qualsevol detall que puguem incloure en aquesta regeneració del barri, agraïm la seua predisposició per a col·laborar amb l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari