Almassora aconsegueix un préstec de 2,7 milions a 0% interés per a projectes clau de 2021

Almassora aconsegueix un préstec de 2,7 milions a 0% interés per a projectes clau de 2021
16/03/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha subscrit una operació de préstec valorada en 2.789.654,49 euros amb un tipus d’interés fix a 0% per a executar projectes clau de 2021. Així figura en l’oferta de Caixalmassora, l’única entitat presentada al requeriment municipal, i que permetrà la seua aprovació en el ple extraordinari previst per a la setmana vinent amb l’objectiu d’avançar les operacions.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha valorat en termes positius haver aconseguit aquest acord amb l’entitat local, que permetrà multiplicar les inversions municipals en l’exercici vigent sense cost extraordinari per als contribuents. La reunió mantinguda amb la primera edil, Merche Galí, i el portaveu de Ciudadanos, Javier Mollá, ha servit per a programar el llançament dels projectes recollits en el pressupost i supeditats a la signatura del crèdit.

“La caixa ha presentat unes condicions econòmiques immillorables que es traduiran en un benefici directe per al municipi amb projectes com la millora del passeig Vora Riu, la segona fase de reforma de la Vila o la rehabilitació de l’auditori de Les Boqueres sense pujar impostos ni incrementar el nostre endeutament, que se situa entre els millors valors de la província”, en paraules de l’edil.

Tal com figura en el contracte amb Caixalmassora, l’operació permetrà finançar la major part de les inversions incloses en el pressupost de 2021 amb 10 anys d’amortització sense costos per amortització anticipada i a un tipus d’interés fix de 0,0%. L’obertura de l’oferta dóna pas ara a la convocatòria d’un ple extraordinari per a ratificar l’operació i activar els projectes d’inversió previstos per a aquest exercici.

La major part de les actuacions subjectes a aquesta operació estan cofinançades al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea. És el cas de l’última fase de la reforma del carrer Sant Jaume, que permetrà connectar el tram ja reordenat d’aquest vial amb el carrer Sant Lluís. L’empresa BECSA està proposada com a adjudicatària d’unes obres valorades en 580.800 euros, dels quals la meitat pagarà el préstec i l’altra meitat, Europa. Serà la primera actuació vinculada a aquest crèdit.

L’urbanisme local es veurà beneficiat d’aquesta operació en tots els barris d’Almassora en situar inversions a la platja, el barri antic, els barris Fátima, Corell i Pius XII, així com el jaciment del Torrelló i el nucli urbà. La pista ciclista BMX, la transformació del Casal Jove amb una nova aula d’informàtica, l’anell de fibra se sumaran a les millores en eficiència energètica de la piscina o l’adequació de l’avinguda Castelló i Sant Ferran són algunes de les actuacions previstes.

“La resposta de Caixalmassora a la crida de l’Ajuntament ens permetrà dur a terme projectes d’àmbit social, esportiu, educatiu, urbanístic, mediambiental i millorar considerablement, dins d’enguany, les prestacions que oferim a la ciutadania, per la qual cosa l’operació tindrà una repercussió molt positiva”, en paraules del responsable d’Hisenda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari