Almassora aconsegueix un préstec sense interessos per a pagar la sentència urbanística de 2013

Caixalmassora és l’única entitat que ha presentat oferta a la petició municipal

Almassora aconsegueix un préstec sense interessos per a pagar la sentència urbanística de 2013
25/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha aconseguit una operació de préstec valorada en 532.399,30 euros amb un tipus d’interés fixe a 0% per a pagar una sentència per la gestió urbanística de 2013. Així figura en l’oferta de Caixalmassora, l’única entitat presentada al requeriment municipal, i que permetrà formalitzar el crèdit d’ací a poc temps per a atendre la demanda judicial.

El consistori ha iniciat els tràmits per a pagar la quantia econòmica estipulada en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que obliga a adobar uns terrenys amb accés des del carrer Cabanes, al costat de l’institut Álvaro Falomir. L’expedient de modificació de crèdit aprovat al juliol per la corporació ha entrat en vigor després que el TSJ estimara el recurs contenciós administratiu dels propietaris.

Per aquest motiu, el consistori va obrir el procés per a sol·licitar un crèdit ex profeso per a pagar aqueixa quantia i les condicions “immillorables” de l’oferta de Caixalmassora permetran afrontar la suma sense endeutar les arques municipals per aquest conflicte que es remunta a 2013. Va ser llavors quan els amos de la parcel·la situada en els voltants de l’IES van instar l’Ajuntament a iniciar l’expropiació i, davant el silenci administratiu del llavors equip de govern del Partit Popular, el jurat Provincial d’Expropiació Forçosa va resoldre la quantia a pagar pel consistori.

L’administració local ja va abonar 308.755,78 euros amb càrrec al pressupost municipal de 2017 per aquest litigi al qual ara se suma més de mig milió d’euros amb el crèdit de Caixalmassora fins a superar els 800.000 euros fixats pels tribunals per aquests terrenys de 3.729 metres quadrats qualificats de sòl dotacional docent. Cal recordar que la propietat va reclamar 3.223.845,36 euros en 2015, després que l’Ajuntament d’Almassora ignorara la seua obligació d’expropiar, segons marca la legislació valenciana.

A més, malgrat que el procés no està tancat i el consistori ha presentat recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, el ple del consistori es va veure obligat aquest estiu a aprovar la modificació de crèdit per a reservar aquests fons i així garantir el compliment de la sentència en cas de no prosperar el recurs municipal.

La suma aportada en la sessió plenària del mes de juliol pel consistori prové d’aquest préstec obert aquesta setmana amb l’objectiu de fer front a les obligacions judicials sense desatendre cap dels projectes previstos per a l’exercici actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari