Almassora preveu aliances amb la indústria per a obrir més polígons

Almassora preveu aliances amb la indústria per a obrir més polígons
03/03/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora presentarà aquest mes l’Estudi del Sector Industrial, un document elaborat per a radiografiar l’evolució de l’economia local i les opcions per a consolidar i ampliar les zones industrials en funció de les noves necessitats de cada sector. Entre les dades que marcaran l’aplicació de noves mesures figura el creixement “important” de les empreses radicades en la localitat, que han passat de menys de 700 a més de 820 en els últims anys amb vocació de creixement.

L’Estudi del Sector industrial és un encàrrec del consistori que inclou una classificació dels polígons existents i la seua ubicació, accessibilitat i comunicacions, grau de consolidació, grandària de les parcel·les, activitats presents, serveis i subministraments, condicions de l’edificació segons el PGOU i necessitats d’inversió futura com la que està en licitació per a modernitzar el polígon Ramonet. El consistori es va reunir ahir amb la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) per a abundar en les pròximes iniciatives de desenvolupament.

En les més de 100 pàgines de documentació que l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, presentaran el pròxim dia 17, els analistes abunden també en l’examen econòmic, les propostes de gestió i les conclusions de futur per a l’impuls de l’economia local i provincial. No en va, l’evolució de les empreses donades d’alta a Almassora en els últims 10 anys destaca el “creixement important” detectat entre 2013 i 2019 i que, malgrat la lleugera pèrdua d’empreses en 2020 per la pandèmia, “comença de nou a remuntar en 2021”.

Aquest fet, unit al fet que “la superfície total de sòl industrial és de pràcticament cinc milions de metres quadrats, converteixen a Almassora en una de les grans potències industrials de la província de Castelló” i, per aquest motiu, l’equip de govern ha previst un desdejuni amb entitats vinculades a la indústria per a presentar l’estudi i treballar en el desenvolupament de nous projectes.

Entre aquests passa la urbanització dels polígons 1 i 9, els únics que en l’actualitat no han iniciat la seua activitat. D’aquesta manera, el consistori busca oferir nous espais atractius a inversors. Lidera la demanda de sòl el sector ceràmic, amb un 42,5% d’ocupació de la superfície industrial d’Almassora, seguit molt des de lluny per la maquinària (8,73%) i el d’alimentació (5,54%), entre altres activitats més minoritàries.

A més, el futur de l’aliança entre empreses i Ajuntament passarà pel projecte de Compra Pública Innovadora, un sistema que permetrà estrényer llaços amb les signatures privades per a enfocar les demandes de béns i serveis a les solucions que oferisquen els mateixos polígons de la localitat. La iniciativa compta amb una subvenció de 161.477,90 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació, la major per a un municipi de la província, per a incentivar aquest procés de codisseny entre la mateixa administració i l’empresa privada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari