Almassora proposa a Becsa per a executar les obres de Sant Jaume

La seua oferta és la millor puntuada de les sis mercantils presentades

Almassora proposa a Becsa per a executar les obres de Sant Jaume
15/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha proposat a l’empresa Becsa com a adjudicatària de les obres del bulevard Sant Jaume. La mesa de contractació, reunida hui en el consistori, ha situat a la mercantil castellonenca com la millor puntuada sobre la base dels criteris establits en el plec de condicions i a les sis ofertes presentades al concurs, per la qual cosa proposa a l’òrgan d’adjudicació la concessió dels treballs.

La proposta passa per executar les obres durant 18 setmanes amb un pressupost de 580.078,60 euros cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora. La mercantil estableix millores tècniques respecte al projecte redactat pels tècnics municipals, fet que incrementa una major puntuació en el barem global.

L’òrgan de contractació tornarà a reunir-se en dates pròximes per a materialitzar l’adjudicació i així avançar l’inici de les obres en aquesta via d’accés i eixida de la localitat durant aquest semestre. Respon al dissenya del departament d’Urbanisme per a modificar la configuració del carrer entre els encreuaments amb Dos de Maig i Sant Lluís, de manera que connecte amb la recent reforma d’aquest vial.

L’actuació cofinançada per fons europeus afecta a mig quilòmetre de bulevard, que prevaldrà a vianants i ciclistes enfront del trànsit rodat i augmentarà la seguretat per a totes les persones usuàries amb la reducció de la velocitat i la reserva de carril bici. Així, el nou tram s’igualarà als executats anteriorment en aquest vial i també al carrer Sant Lluís fins a l’Alcora.

No en va, el carrer Sant Jaume disposava de carrils de circulació de més de sis metres que propiciaven l’alta velocitat del trànsit i el risc per a la seguretat de la resta d’usuaris. Corregir aquesta circumstància va ser el principal objectiu de les tres primeres fases de reforma del vial, a més de garantir l’accessibilitat de persones amb discapacitat, carros de la compra i de bebé.

L’última fase de les obres també abunda en aquestes qüestions i reserva espai per a aparcament. Després de la reforma, la grandària de la calçada es veurà reduït, mentre que els vianants disposaran de més superfície i una zona enjardinada. El carril s’incorporarà en lloa xarxa d’ itineraris ciclistes d’Almassora mitjançant via segregada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari