Almassora projecta la reforma de l'entorn del Mercat Central per a potenciar el comerç

Almassora projecta la reforma de l'entorn del Mercat Central per a potenciar el comerç
29/06/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha projectat la reforma de l’entorn del Mercat Central com a atractiu per a potenciar el comerç local. L’objectiu principal passa per eliminar la problemàtica causada pels contenidors d’orgànica enterrats existents i per a aconseguir, en general, la millora dels accessos a aquest recinte i així aconseguir major projecció a aquest punt de compres.

En concret, els tècnics municipals han centrat la intervenció en les façanes del mercat que donen a l’avinguda José Ortiz i a la Casa de la Cultura. En l’actualitat, la primera pateix problemes derivats de les plataformes d’elevació dels contenidors de l’orgànica. El moviment de la plataforma fa que es desplacen i el fem quede fora, de manera que els abocaments provoquen males olors i proliferació d’insectes. Aquesta mateixa situació es provoca si es produeix un desborde dels contenidors.

Per part seua, els contenidors de reciclatge de la resta de residus s’embossen habitualment, situació que provoca que els residus s’acumulen en el perímetre fins a la retirada per part dels serveis de recollida. Aquest fet dificulta l’accés al recinte i, d’altra banda, genera una zona poc atractiva a l’entrada del mercat que, a més, s’agreuja amb la deterioració del paviment per la contínua necessitat de buidatge dels contenidors.

La intervenció que afecta la façana lateral que dona a la Casa de la Cultura permetrà reubicar en una illa tots els contenidors que ara generen molèsties en l’avinguda José Ortiz, però en aquest cas en superfície i en una zona embellida que evitarà el llançament d’objectes a la rampa de l’aparcament subterrani i solucionarà els problemes de brutícia de l’entorn.

“Aquesta situació que afecta els dos laterals de l’edifici fa que l’entorn del mercat present una problemàtica necessària d’esmenar per a promocionar el mercat local”, assenyalen des del departament municipal de Comerç. És per això que el consistori sol·licitarà les ajudes de la Generalitat Valenciana destinades a entitats locals per a inversions en mercats i àrees urbanes de concentració comercial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari