Almassora projecta la reforma de Vora Riu per 336.000 euros després del desbloqueig dels permisos

Inclou nou paviment, espècies vegetals i una pèrgola-mirador

Almassora projecta la reforma de Vora Riu per 336.000 euros després del desbloqueig dels permisos
23/07/2022 -

El Servei Provincial de Costas de Castelló ha publicat l’anunci relatiu a la sol·licitud de concessió de l’Ajuntament d’Almassora per a l’ocupació de 4.000 metres quadrats, dels quals 2.900 són de domini públic, que permeta executar la reforma del passeig Vora Riu en el marge esquerre de la desembocadura. El desbloqueig al procediment permetrà al consistori avançar unes obres valorades en 336.000 euros i cofinançades amb fons FEDER per a la posada a punt d’aquest espai natural molt transitat durant tot l’any per ser l’inici i final de la senda verda.

Es tracta de l’última fase del projecte que va començar amb el tram de connexió entre el pas i la senda verda i que ara continuarà des de la bocana del riu fins als 215 metres d’afecció de costes. El passeig es troba en males condicions a causa de la degradació dels paviments per les inundacions i a la tala d’arbres afectats per malalties. La intervenció esmenarà aquesta situació amb la substitució del sòl, la plantació de vegetació i la instal·lació d’una pèrgola-mirador amb barana de conífera.

Per a poder actuar en la zona, l’Ajuntament d’Almassora necessita l’autorització de Costes sobre la base del seu reglament general. És per això que, mesos després de la sol·licitud municipal, el departament estatal ha obert ara un període d’informació pública per un termini de 20 dies hàbils, a comptar des del següent a la publicació de l’anunci en el BOE, per a consultar el projecte que serveix de base a la sol·licitud municipal i, en el seu cas, presentar les al·legacions i observacions pertinents.

Una vegada superada aquesta fase, el consistori estarà en condicions de licitar una intervenció que té un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost de 336.283,28 euros. El paviment coparà la major part de la inversió (99.255,08 euros), seguit de la jardineria (49.890,82), les demolicions (36.587,93) i l’equipament urbà (22.771,32). La intervenció, sumada a la primera fase de l’obra, superarà el mig milió d’euros per a la posada a punt d’aquest espai al costat de la desembocadura del riu.

En aquesta fase el paviment inclourà una zona per a vianants i una altra per a bicicletes amb tractaments diferents. D’igual forma, la jardineria s’adaptarà a les necessitats d’aquest espai amb una plantació de xops i plantes aromàtiques que es repetisquen en longitud per a crear sensació d’unitat. El disseny urbà estarà marcat per elements de ferro galvanitzat en les fixacions al sòl perquè no es podrisquen en cas de fortes pluges, mentre que la resta està projectada en fusta per a respectar l’entorn natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari