Almassora publica aquesta setmana les bases per a injectar els primers 649.000 euros a negocis tancats

Almassora publica aquesta setmana les bases per a injectar els primers 649.000 euros a negocis tancats
09/02/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora publicarà aquesta setmana les bases per a accelerar la concessió de les ajudes pel tancament als negocis locals. En total, 649.487 euros destinats a l’hostaleria que gestionarà directament el consistori a través d’un equip específic de professionals. Així ho va avançar ahir el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, durant el ple ordinari corresponent al mes de gener.

L’edil va recordar que el municipi ha passat de preveure una concessió de 100.000 euros en ajudes directes a l’hostaleria i la resta de sectors afectats a multiplicar per més de sis els fons públics que arribaran als negocis locals en les pròximes setmanes. A la publicació de les bases se sumarà una nova reunió amb gestors del municipi per a perfilar les qüestions administratives que permeten a l’ajuntament gestionar amb la major celeritat la injecció dels fons. No en va, serà l’entitat local l’encarregada de tramitar cada sol·licitud.

“El 21 de gener es van anunciar les ajudes directes, el dia 26 es va publicar el decret que donava 10 dies per a adherir-se als ajuntaments, ens hem adherit, hem realitzat la modificació de crèdit pertinent per a participar amb fons municipals en el Pla Resistir, hem parlat amb els gestors per a veure quin serà el mecanisme més factible per a l’elaboració de les bases i aquesta setmana estaran llestes”, va assenyalar Agustí.

En aquesta primera convocatòria, el consistori participarà amb una aportació del 15%, que completarà el Consell i la Diputació Provincial i que es traduiran en ajudes de fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros per a treballador a càrrec a 31 de desembre de 2020. En aquest sentit, el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, va recordar ahir en el ple que es tracta d’una línia d’ingressos directes, en cap cas préstecs o quantitats vinculades a contraprestacions, i sempre transferides des del compte de l’Ajuntament d’Almassora.

És per això que el personal del Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), així com el Pacte Territorial per l’Ús dels Municipis Ceràmics, oferiran assessorament a qualsevol empresa o veí que requerisca d’ajuda per a iniciar la tramitació. De fet, aquesta última entitat a la qual està adherida Almassora ha atés ja 45 persones de la localitat que han sol·licitat ajudes en el que portem d’any. Fonts del pacte han indicat que Almassora s’ha convertit en el municipi que més sol·licituds ha demandat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari