Almassora instal·la cinc radars pedagògics per a moderar la velocitat

Els cinc equips, amb un pressupost de 18.137,90 euros, estaran en marxa aquesta setmana

Almassora instal·la cinc radars pedagògics per a moderar la velocitat
19/11/2020 -

La Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Almassora ha adquirit cinc radars pedagògics amb l’objectiu de moderar la velocitat en diversos punts urbans del municipi. El consistori ha destinat 18.137,90 euros a la compra d’aquests equips que estaran en funcionament abans de finalitzar la setmana. L’empresa contractada per al servei col·locarà dos radars al carrer Sant Jaume, dos al carrer Trinidad i un en el camí Benafelí amb un avís en superar la velocitat de 40 quilòmetres per hora.

D’aquesta manera, el consistori compleix amb la petició de la Policia Local per a instal·lar els equips en aquests punts concrets d’Almassora on diversos veïns superen habitualment la velocitat establida pels senyals de trànsit. Així, els agents busquen causar impacte en els conductors amb la finalitat de reduir la velocitat. Per a això, els efectius de la Policia Local començaran una campanya informativa de trànsit per a controlar aquests punts problemàtics i posteriorment iniciaran una campanya sancionadora.

Cal destacar que un dels objectius de les obres FEDER és ampliar la seguretat de la via gràcies a la reducció de la velocitat del trànsit i a la priorització dels vianants. Per això, el carrer Sant Jaume comptarà amb un radar en l’entrada i un altre en l’eixida del bulevard. D’altra banda, el carrer Trinidad també sumarà dos equips, un a l’altura de la plaça Santa Isabel i un altre en el tram central de la via. Finalment, el camí Benafelí acollirà un altre radar per a controlar la velocitat dels veïns que acudisquen o tornen del districte marítim.

Els nous radars pedagògics permetran als agents de la Policia Local controlar tots dos sentits de circulació de cada via, ja que compta amb un sensor especial per a comprovar els dos carrils. A més, aquests equips aporten informació sobre la velocitat mitjana a la qual circulen tots els vehicles per aqueix tram o el volum de trànsit que acull cada carrer.

Cal recordar que Almassora ja compta amb tres radars pedagògics en el camí Om Blanc, en l’avinguda José Ortiz i al carrer Constitució Espanyola, per la qual cosa el municipi sumarà huit equips amb la instal·lació d’aquests cinc mesuradors. La majoria funcionen amb llum solar, ja que compten amb una xicoteta placa solar en la capçalera, excepte dues d’ells que estan connectats a l’enllumenat atés que per la seua ubicació no permet la càrrega solar.

“La Policia Local ens va presentar informes per a demostrar-nos que en eixos punts d’Almassora existien molts conductors que no eren prudents amb la seua conducció, per això des del consistori i la jefatura de Policia Local decidim fer un pas més i adquirir aquests radars per a intentar reduir la velocitat en aquests punts del municipi”, ha declarat l’edil de Seguretat, Javier Martí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari