Almassora recepciona les obres d’ampliació del cementeri

Almassora recepciona les obres d’ampliació del cementeri
14/01/2021 -

El responsable de la mercantil Construccions Rafael Zarzoso SL, els arquitectes de l’Ajuntament d’Almassora i l’interventor municipal han signat aquest migdia l’acta de recepció de les obres d’ampliació del cementeri. Els treballs, valorats en 175.096,68 euros, són finançats per la Diputació Provincial de Castelló. La intervenció ha suposat un augment de la capacitat del camposant amb 272 nínxols nous.

Cal recordar que els treballs d’ampliació van començar en el segon semestre de 2020 i l’empresa va realitzar els últims detalls de l’actuació durant les festes del Nadal, quan els operaris van ultimar la pintura del recinte, la retolació dels carrers amb els nínxols nous i la numeració de totes les files. A més, els tres nous carrers del camposant ja estan retolades sota els noms de carrer de la igualtat, de la solidaritat i de la fraternitat, on aquest migdia ha tingut lloc la signatura de l’acta en presència de l’alcaldessa, Merche Galí.

Cal destacar que aquesta modificació ha reportat 136 nínxols en cada cara del bloc nou, en quatre altures diferents i situats en l’edifici exempt amb la urbanització interna corresponent. El vial d’accés al nou espai té quatre metres i la remodelació ocupa part del jardí de la zona del claustre. Així, el consistori fa front a una mitjana de 160 defuncions anuals en la localitat.

D’altra banda, el consistori va efectuar més millores en el cementeri municipal durant l’any passat. La compra d’escales noves per a l’ús a l’interior del recinte o la renovació de tota la jardineria del camposant. Una altra de les intervencions, desenvolupada per l’empresa local Construactiv dins del Pla Reactivem Almassora, va ser l’obra d’un ‘trencadís’ amb la imatge de Santa Quitèria en una de les parets. A més, la signatura local Pamesa Cerámica va donar el material per a la creació d’aquesta figura.

“Amb la signatura de l’acta de recepció de l’ampliació del cementeri municipal, hui donem per finalitzada una altra obra més prevista durant aquesta legislatura, l’equip de govern vol agrair a la Diputació de Castelló el finançament dels treballs i als tècnics municipals la seua obstinació per a complir una de les peticions dels veïns d’Almassora”, ha declarat la primera edil.

Cementeri

Malgrat les últimes restriccions marcades per la Generalitat Valenciana contra la COVID-19, el cementeri municipal manté les portes obertes de dilluns a divendres des de les 9 a les 13 hores i des de les 16 a les 19 hores. El veïnat interessat a acudir el cap de setmana haurà d’assistir als matins. D’aquesta manera, els enterraments mantenen la disponibilitat tant al matí com a la vesprada, sempre que es complisquen les mesures de seguretat. A més, els lavabos del recinte continuen oberts al públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari