Almassora rebrà 1,4 milions d’euros de la Unió Europea per a obres en 2021

Almassora rebrà 1,4 milions d’euros de la Unió Europea per a obres en 2021
08/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora rebrà 1.448.393,16 euros de la Unió Europea per a executar obres en 2021 amb càrrec als fons FEDER. Així figura en la previsió dels plans d’inversió i programes de finançament del consistori per a l’any vinent. La millora del passeig Vora Riu, la fi dels treballs en el bulevard Sant Jaume i la rehabilitació i ampliació de l’auditori Les Boqueres coparan la major part del pressupost de subvencions europees, que el consistori complementarà al 50%.

Precisament, és aquest últim el que encapçala el llistat de fons de Brussel·les amb l’objectiu de convertir-se en centre social juvenil en el barri de Boqueres. La proximitat a l’IES Álvaro Falomir, que també té pendent la seua ampliació, ho situen com un espai atractiu per a un tram de la població que manca de centres de reunió en aquest entorn. Al mateix temps, la seua adequació, valorada en 625.000 euros, permetrà multiplicar els usos d’un edifici degradat amb el cofinançament de les dues institucions.

El segon projecte amb major volum de finançament europeu és la fase IV de la reforma del carrer Sant Jaume. Valorada en 580.000 euros, els fons FEDER aportaran el 50% del cost total, i el consistori el pressupost restant a través d’un préstec. L’actuació permetrà culminar la reforma d’un bulevard que ha incorporat enllumenat eficient, carril bici i mobiliari públic, al marge d’ampliar les voreres per a evitar l’elevada velocitat del trànsit en aquesta via d’accés i eixida.

En tercer lloc per ordre de finançament se situa la millora del passeig Vora Riu. Amb 516.000 euros a finançar entre totes dues institucions, la intervenció suposa la posada en valor del Millars en el tram més pròxim a la desembocadura, considerada d’alt valor ecològic. Es tracta d’un projecte dissenyat per tècnics municipals que inclou passeig accessible, jocs infantils, un mirador cap les Goles i una pèrgola, ancoratges per a cavalls i espais per a la pràctica esportiva al costat del riu. Tot això estarà integrat amb diferents paviments drenants que retornen l’aigua al riu en cas de pluges. Albero, llamborda i graveta, combinats amb plantes autòctones aromàtiques, constituiran el passeig cap a la platja.

Al marge de tres de les actuacions més potents del pròxim exercici, les subvencions europees també seran presents en altres àmbits com l’anell de fibra (200.000 euros), l’aula d’informàtica (200.000), la màquina deshumidificadora de la piscina (160.000) o les millores en el barri de Corell (100.000). Altres 50.000 euros procedents d’Europa contribuiran a la despesa prevista per l’Ajuntament per a l’adquisició de terrenys al parc públic del Serrallo (500.000).

Completen inversions amb fons FEDER la segona fase de conversió en zona de vianants de la Vila (250.000 euros), els leds per al districte marítim (155.000), el mirador de Santa Quitèria (100.000), l’adequació i accessibilitat en avinguda Castelló i Sant Ferran (75.000), les excavacions en el jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot (35.584) i la caseta per als qui visiten el recinte (60.000) i les millores a Fàtima i Pius XII (36.000).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari