Almassora reclamarà dijous a Costes la defensa de la platja enfront de temporals

Almassora reclamarà dijous a Costes la defensa de la platja enfront de temporals
14/02/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i els regidors de Territori i Platges, Carmina Martinavarro i Joan Antoni Trenco, respectivament, es reuniran dijous que ve amb la Direcció Provincial de Costas a fi de traslladar els resultats de l’estudi encarregat al catedràtic de la Universitat Politècnica de València Josep C. Segarra Peris que abunda en la necessitat d’incorporar noves infraestructures per a la protecció enfront dels temporals.


Tal com va informar Martinavarro al veïnat en la reunió mantinguda aquest dijous via telemàtica, l’objectiu de l’equip de govern passa per elevar a l’administració corresponent, el Ministeri de Medi Ambient, les conclusions de l’expert per a defensar l’execució de nous projectes de defensa i regeneració. Espigons, dics exempts, transvasaments inversos i aportacions d’alimentació artificial amb sediments duradors són algunes de les solucions proposades per a combatre la regressió i inundacions.


La trobada veïnal va permetre donar a conéixer a residents i propietaris d’habitatges en la costa les alternatives aportades per l’expert als efectes històrics de les obres del port de Castelló i les successives actuacions de regeneració i protecció. Associacions i particulars, a més de representants polítics, van abordar la necessitat d’implicar a Costas i el Port en l’adopció de mesures que alleugen els problemes que pateixen els residents.


Així, la regidora de Territori ha indicat que després de la reunió del pròxim dijous tornarà a repetir la trobada veïnal telemàtica per a informar-los del contingut de la reunió amb Costas. El consens s’estendrà també a l’àmbit polític amb una moció que reculla els termes que apunta l’expert de la Politècnica amb l’objectiu d’avançar en noves infraestructures. El text s’elevarà al ple de la corporació municipal per a l’aprovació de tots els grups.


A més, Martinavarro es va comprometre amb els assistents a la presentació de l’estudi del catedràtic Segarra Peris a fixar també una cita amb el Port de Castelló per a abordar el futur de la platja després de conéixer els resultats tècnics. No en va, l’anàlisi contractada pel consistori a petició de l’associació veïnal Platja d’Almassora és “un rigorós estudi tant en el respecta a l’evolució històrica de la platja com en les solucions plantejades”, en paraules de la responsable municipal de Territori.


L’edil demanarà també la col·laboració ciutadana per a aportar fotografies i documents antics que reflectisquen la regressió i els efectes dels temporals en la primera línia de costa. “El contacte entre totes les parts és continu i així continuarà sent per a treballar en aqueix present i futur de la platja d’Almassora que tant ens preocupen”, segons l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari