Almassora reclama al Port el projecte definitiu per a minimitzar danys a la platja

Almassora reclama al Port el projecte definitiu per a minimitzar danys a la platja
14/03/2022 -

Tots els grups amb representació municipal signaran avui en el ple la declaració institucional per a sol·licitar a l’Autoritat Portuària de Castelló que presente com més aviat millor el projecte definitiu a executar a la platja d’Almassora. El text confirmat incorpora també les sol·licituds aportades per les associacions de veïns durant la reunió convocada en el consistori la setmana passada per a informar-los de la trobada de treball mantingut amb Costas.

Així, Ajuntament i ciutadania demanen a l’Autoritat Portuària que el seu projecte contemple actuacions completes íntegrament, més enllà de l’aportació de sorra per a realitzar dunes. La declaració abunda en què falta la part de fixació del material, una inversió que hauria d’assumir aquesta administració o, en qualsevol cas, gestionar l’obtenció de recursos. No en va, recorda que si el material no es fixa convenientment amb vegetació no tindrà l’efecte buscat.

El text sorgeix de la reunió de l’edil de Territori, Carmina Martinavarro, i el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, amb els portaveus de les associacions i l’oposició per a informar-los de la reunió mantinguda amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz Cubillo, en la qual aquest va detallar que en un termini de mes i mig sortirà a licitació la redacció de l’estudi per a les futures obres de defensa.

En tant que Muñoz Cubillo va informar que serà el Govern la institució que finance tant l’estudi, amb un termini de 12 mesos, com les obres i va sol·licitar que el Port invertisca durant la redacció del projecte per a avançar temps, Ajuntament i veïnat insten ara l’Autoritat Portuària a accelerar la seua inversió.

De fet, la declaració també insta el Port a invertir en la regeneració de la costa d’Almassora realitzant estudis batimètrics i aportacions periòdiques per a pal·liar en la mesura que siga possible l’impacte causat pel Port. La iniciativa és nova, en tant que la institució que presideix Rafa Simó és la primera vegada que ha manifestat la seua voluntat de finançar projectes que mitiguen les molèsties.

El text també suposa un recordatori davant la Direcció General de Costas perquè els terminis en la publicació i contractació del projecte s’acceleren el màxim possible perquè les obres de regeneració tenen caràcter urgent.

El ple també donarà compte de la memòria de la Policia Local corresponent a 2021, la liquidació del pressupost municipal, una modificació de crèdit i la declaració institucional de condemna de l’agressió de Rússia a Ucraïna.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari