Almassora reconeix a entitats i professionals en les V Jornades del Bou

Premiarà el divendres a Gustavo Traver, ‘El Suret’, APTA, la Federació de Bous i Emergències

Almassora reconeix a entitats i professionals en les V Jornades del Bou
21/02/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora reconeixerà a entitats i persones vinculades a l’entorn taurí en el marc de les V Jornades del Bou, que arrancaran divendres que ve. La regidora de Festes, Isladis Falcó, i la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes han acordat que les persones i entitats guardonades en aquesta edició, dins del cicle Berlanga, siguen: Gustavo Traver Martínez, Vicente Ibáñez Francisco ‘El Suret’, l’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA), la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana i a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Falcó ha valorat l'”indiscutible” paper que han exercit les quatre persones i entitats durant anys en la realització dels bous al carrer a Almassora. Rebran el trofeu, una representació del cineasta Luis García Berlanga, en finalitzar la inauguració de les V Jornades del Bou, que arrancaran a les 20 hores en l’Espai Mercat amb la presentació de l’exposició de l’Any Berlanga. A continuació, el públic es desplaçarà fins a la Casa de la Cultura per a la projecció del curtmetratge ‘La Vaquilla’, adaptació del popular film, abans del lliurament dels trofeus.

La regidora de l’àrea ha destacat els mèrits de tots els premiats. És el cas del cirurgià Gustavo Traver, cap de la infermeria taurina del recinte de la Vila en cada edició de les festes patronals. “La seua presència és sinònim de tranquil·litat per a qualsevol aficionat que patisca un contratemps perquè sap que està en bones mans i incomptables són les vides que ha salvat”, segons Falcó.

El reconeixement també serà extensiu en l’àmbit de la comunicació a Vicente Ibáñez Francisco ‘El Suret’, al capdavant de les retransmissions per la televisió local des de fa dècades. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Almassora valora la constància i dedicació de “tantes vesprades i nits de bous que permeten portar les exhibicions a les cases de les persones que, per qualsevol motiu, no poden gaudir ‘in situ’ de la programació”.

Completen el llistat tres entitats “motor de la festa”. Són l’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA), la Federació de Penyes de la Comunitat Valenciana i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Estan convidats a recollir el trofeu els seus màxims representants: Sergi Esteve, Vicente Nogueroles i José María Ángel. “Sense les penyes no hauria sigut possible reprendre les exhibicions després de la pandèmia i sense l’autorització i suport d’Emergències, tampoc, per la qual cosa el mèrit és la unió en pro de la festa”, segons la regidora de Festes.

Almassora continuarà amb els actes de les Jornades del Bou el dissabte a partir de les 19 hores amb la presentació del cartell del tancament de bous salvatges previst per a les festes de Santa Quitèria. A continuació, el veí Juan Gimeno ‘Juanín’, membre de la penya L’Andròmina, presentarà el llibre “250 anys d’història taurina a Almassora”. El treball és un recopilatori que recull imatges i textos antics relacionats amb la celebració dels dos festejos patronals del municipi, Santa Quitèria i la Mare de Déu del Roser. L’obra se centra en l’exhibició de bous al carrer. Les jornades arribaran a la seua fi el diumenge en la plaça Pere Cornell amb els inflables i carretons infantils gratuïts per als més xicotets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari