Almassora retalla l'espera per a l'atenció ciutadana a 3 minuts

Almassora retalla l'espera per a l'atenció ciutadana a 3 minuts
21/03/2022 -

La comissió informativa de Serveis a les Persones desgranarà aquest migdia la memòria d’actuacions del Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) de 2021, que recull una millora dels temps d’espera del públic a l’Ajuntament d’Almassora fins als tres minuts de mitjana a causa de l’ús generalitzat de la cita prèvia des de la pandèmia.

La implantació de la cita prèvia de manera manual amb l’inici de la COVID-19 i de manera mecànica a través de l’eina informàtica un parell de mesos més tard “ha suposat per al SIAC i per a la ciutadania un avanç substancial en la millora del servei, quedant en el passat aquelles cues de persones que sortien de l’Ajuntament i el tumult de persones que s’acumulaven en la zona d’espera donant lloc a temps d’espera interminables”, segons la memòria.

És per això que els registres obtinguts amb aquesta nova eina operen a partir del 6 d’abril de 2021, data en què el departament inicia la recollida de dades de la cita prèvia. El nombre d’atencions realitzades entre aquest moment i el 31 de desembre és de 21.093, “si bé ha de considerar-se que els tràmits realitzats superen el duplicat d’aquesta xifra, ja que en una única atenció es resolen qüestions que anteriorment requerien la visita a dos o tres departaments diferents de l’Ajuntament”.

Aquestes més de 21.000 atencions es distribueixen entre: cita prèvia per la web (12.192), torn general sol·licitat en persona (7.953), reexpedició a lloc degut a la tipologia de consulta (887) i tiquet virtual (61). En aquest sentit, el temps mitjà d’espera és de poc més de tres minuts a través de la cita prèvia. Les persones que acudeixen sense cita prèvia esperen més d’11 minuts en cas que quedin buits lliures de residents que no han acudit a la seva cita. En el cas dels qui requereixen ser enviats a un altre lloc per la tipologia de la seva consulta esperen una mitjana de 10 minuts.

Una vegada en taulell, el cost en temps de l’atenció se situa al voltant dels 15 minuts. “Cada atenció es tracta sense presses i dedicant el temps necessari perquè la persona atesa quedi assabentada i satisfeta per a resoldre els seus dubtes i atendre qualsevol altra qüestió que es pugui plantejar encara que sigui diferent a aquella per a la qual va sol·licitar cita, la qual cosa és molt habitual”, assenyala la memòria.

El mateix document aborda també les absències en els torns sol·licitats. “Tots els dies de la setmana hi ha persones que no acudeixen a la cita”, indica l’expedient que passa avui per comissió. En el període analitzat no han acudit per a ser atesos tant per cita prèvia com per torn general 2.907 persones.

El responsable municipal de l’àrea, Javier Mollá, ha felicitat el personal del departament “per l’esforç realitzat des de l’inici de la pandèmia per a resoldre dubtes, tràmits i qüestions que preocupen una ciutadania que va veure a l’Ajuntament a l’administració més pròxima per a demanar ajuda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari