Almassora recupera la Gola Nord del Millars per 48.000 euros

Almassora recupera la Gola Nord del Millars per 48.000 euros
01/12/2021 -

El consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha iniciat les obres de recuperació de la Gola Nord per 48.278 euros. Es tracta d’uns treballs en la superfície de làmina d’aigua lliure encaminats a recuperar el fons perdut per l’augment de la sedimentació i progressiu rebliment. La seua execució té un termini de tres mesos, com ha indicat la presidenta del Consorci i alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, que obliguen a tancar temporalment el pas per als vianants pròxim al riu.

L’empresa Ancosal és l’encarregada d’executar una actuació que compta amb 43.336 euros de subvenció de la Conselleria d’Emergència Climàtica per a l’aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides de la Comunitat Valenciana. La signatura adjudicatària respon així a la sol·licitud de l’organisme format pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, Diputació de Castelló i l’administració autonòmica per a recuperar aquest espai natural d’alt valor ecològic.

L’alcaldessa ha recordat que, a més de l’augment de la sedimentació, la zona s’ha vist afectada per l’increment de la vegetació que arrela en el fons submergit, principalment a causa del canyís. Tot això se suma a un descens de la qualitat de l’aigua pels abocaments dels col·lectors pluvials i l’acumulació de residus sòlids que han empobrit el valor ambiental i paisatgístic d’aquesta Gola Nord.

La llacuna de la platja situada al costat del passeig Vora Riu d’Almassora recuperarà amb aquesta intervenció la biodiversitat i la qualitat ambiental després d’eliminar el canyar i l’herba de la Pampa, així com la retirada de les tortugues exòtiques i una labor de plantació d’espècies autòctones adequades que dificulten la proliferació del canyar existent.

Així ho va decidir la junta de govern del Consorci del Millars, que va delegar l’assistència tècnica de la direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut en el bufet especialitzat en enginyeria ambiental Even Ambiental S.L. El pla de treball pactat amb l’empresa adjudicatària de les obres marca un cronograma que s’estendrà fins a febrer i que ha començat amb el tancament al pas per la vorera del passeig Vora Riu per a evitar accidents entre els transeünts. La carretera i el pas per als vianants més pròxim a la calçada continuen oberts amb normalitat.

Al temps, Galí ha recordat que la intervenció compta amb les autoritzacions pertinents de totes les administracions afectades per a garantir la protecció de l’entorn del Millars: Conselleria de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Direcció Provincial de Costas del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari