Almassora recupera al maig la mostra d'indumentària de reina i dames

La reina de les festes 2022, María Gonell Esteve, i la seua cort d’honor, Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote, inauguraran el 6 de maig l’exposició d’indumentària tradicional a la sala de la primera planta de l’Espai Mercat, un dels primers esdeveniments festius recuperats després de la pandèmia. La mostra presentarà algun dels vestits i complements que lluiran les joves durant els diferents actes com a representants de les celebracions, juntament amb la vestimenta dels menors portadors.

L’exposició obrirà les seues portes el 6 de maig a les 20 hores amb la presentació inaugural. La ciutadania podrà gaudir de la mostra els dies 7 i 8 amb l’horari de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20.30 hores. En aquest sentit, la distribució de la sala està pensada perquè les representants puguen exhibir vestits, sabates, davantals i mantellines en comptar amb maniquins i faristols que enaltiran els detalls de les peces. Així, l’espai estarà decorat amb flors, una fotografia de les joves i la placa acreditativa de la reina i les dames.

A més, la mostra incorporarà per primera vegada, després de quatre anys, la presentació del vestuari i complements que portaran les xiquetes i els xiquets portadors avivant, d’aquesta manera, la vestimenta tradicional de les llauradores i saragüells d’Almassora. Amb això, el muntatge de l’exhibició es durà a terme gràcies a la Junta Local de Festes i a les famílies de les representants, que cediran una part dels seus abillaments perquè el públic assistent puga contemplar la preservació de les tradicions del municipi.

A la inauguració també acudiran la reina de les festes de 2019, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames de la seua cort, Mar Rouco Cantavella i Núria Dealbert Lafuente, que cediran el seu càrrec a les noves representants en la presentació que tindrà lloc el 13 de maig per a donar principi al cicle festiu després que la Covid-19 parara, durant dos anys, les festivitats en honor a Santa Quitèria.

Per tant, la inauguració de l’exposició d’indumentària és el primer acte que suposa el compte arrere per a l’inici de les festes de Santa Quitèria. María Gonell i la seua cort d’honor es prepararan per a rebre les bandes de reina i dames 2022 en la Presentació que ocorrerà una setmana després, seguida el dissabte 14 amb el pregó, que incorporarà enguany partides i varetes per a commemorar el patrimoni cultural de la localitat. El cap de setmana conclourà el diumenge 15 amb la romeria.