Almassora mira a 2021 per a reformar la plaça Major després de certificar la primera fase de la Vila

Almassora mira a 2021 per a reformar la plaça Major després de certificar la primera fase de la Vila
09/11/2020 -

El director general de Grupo Ravi, Daniel Ramos, i els tècnics municipals d’Almassora han signat aquest migdia l’acta de recepció de la primera fase d’obres de la Vila, que continuarà en 2021 amb la reforma de la plaça Major i adjacents. La plaça de l’Església ha acollit la certificació de la fi dels treballs cofinançats al 50% per l’Ajuntament i la Unió Europea a través dels fons FEDER i que suposen el punt de partida a la reforma integral del barri antic.

Els departaments d’Urbanisme i Intervenció han certificat que el resultat de les obres s’adapta al projecte que va eixir a licitació per 487.793,07 euros i va guanyar l’empresa adjudicatària amb l’oferta valorada en 441.940,52 euros. La reforma del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església, on aquest migdia ha tingut lloc la signatura de l’acta, respon al projecte inicial redactat per Juan Ramón Domínguez Catalá, José María Medrano Andrés i Gustavo Sáez González.

El seu disseny ha permés eliminar els esglaons i deixar a una única altura tot el traçat per a garantir l’accessibilitat universal. Les noves canalitzacions, l’ús de pedra autòctona i l’aposta per fanals d’acer tallen suposa la modernització del barri respecte a la configuració anterior i una aposta de l’Ajuntament d’Almassora per prioritzar al vianant respecte al trànsit rodat.

Així, amb la recepció de les obres entra en funcionament la nova regulació del trànsit, reservat exclusivament a persones residents en el tram reformat o propietàries d’habitatges en aquest àrea. L’entrada a la Vila des del Raval avisa amb senyalització de la prohibició de circular en la resta de casos, que serà sancionada per la Policia Local després d’un període d’informació.

En aqueix punt d’accés al centre històric apareix la primera de les plaques metàl·liques que retolen el barri, igual que la pròpia plaça de l’Església, que inclou a més bancs, arbratge i els espais reservats per a ancoratges de les barreres dels festejos taurins. El projecte també inclou panells en el sòl que destaquen els punts singulars del carrer Sant Joaquim, com l’arc medieval a l’altura dels números 45 i 53, el mur medieval a l’altura del número 42 i els edificis situats en els números 1, 17, 22, 25, 29, 46-48, 47-49 i 88.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha recordat que la finalització d’aquesta reforma suposa “un punt i seguit per a continuar amb la regeneració del barri en 2021 a través de les obres en la plaça Major i els carrers adjacents”. “Els fons FEDER de la Unió Europea tornaran a ser decisius per a executar aquesta millora”, ha assenyalat la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari