Almassora reforça les al·legacions al PAT i proposa ampliar la zona logística

Almassora reforça les al·legacions al PAT i proposa ampliar la zona logística
12/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora aprofitarà l’ampliació del termini oferit per la Generalitat Valenciana per a presentar al·legacions al Pla d’Acció Territorial de Castelló per a presentar un text complementari que reforce l’oposició a les molèsties del polígon del Serrallo. Així ho ha confirmat la regidora de l’àrea, Carmina Martinavarro, després de la reunió telemàtica mantinguda amb representants veïnals de la costa en la vesprada d’aquest dilluns.


“A conseqüència que la conselleria ha ampliat el termini fins al dia 15 de gener, des de l’Ajuntament hem decidit ampliar algunes qüestions i presentarem un text complementari al qual presentem el 21 de desembre”, ha indicat la primera edil. En concret, “els veïns ens van demanar que recollírem més àmpliament les seues demandes i queixes pel tema dels sorolls de les empreses del Serrallo i ho farem”.


D’altra banda, el document també contemplarà una opció per a treballar en el futur, una proposta d’ampliació de la zona industrial logística de Castelló. En el text presentat al desembre, els tècnics ja van descriure àmpliament la problemàtica que pateix la zona respecte a les comunicacions. Així, recull i planteja la necessitat d’un vial d’accés ràpid a la platja per aqueixa zona.


De la mateixa manera, detalla “extensament” els problemes d’inundabilitat que pateix la costa, sobretot en el seu tram situat més al nord i anticipa que es veuran agreujats en un futur per totes les infraestructures ferroviàries del port. “És un aspecte àmpliament analitzat en les al·legacions presentades i on ja vam proposar una solució de recollida d’aqueixes aigües”, segons les mateixes fonts.


El text complementari que presentarà l’Ajuntament aquesta setmana abunda en què, lligat a aqueixes dues infraestructures, el vial i el canal de recollida d’aigua, “es puga oferir una zona industrial d’ús exclusiu logístic, que aniria des d’aquest canal de recollida d’aigües fins al terme municipal de Castelló”.

Aquesta proposta de treball, recorda aquesta part, consistiria en metres de zona industrial logística allunyats de la zona residencial, “fonamental en la defensa que ja hem fet en les al·legacions presentades al desembre, on deixem clar la defensa de les propietats i el dret dels propietaris a preservar els seus habitatges”.


Tant la responsable de l’àrea com l’alcaldessa, Merche Galí, han considerat aquesta opció com una primera proposta de treball que analitzar amb les diferents administracions i veïnat per a protegir la costa d’Almassora de les molèsties del polígon i de l’afecció del Port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari