Almassora reforça l'estratègia de modernització de polígons amb les ajudes del Pla 135

Destinarà els 105.000 euros dels fons de Diputació al centre empresarial La Plana

Almassora reforça l'estratègia de modernització de polígons amb les ajudes del Pla 135
07/02/2021 -

L’equip de govern d’Almassora destinarà els 105.000 euros del Pla 135 de la Diputació Provincial de Castelló a reforçar l’estratègia de modernització de polígons. En aquest cas, els fons de la institució provincial permetran renovar l’asfaltatge i la rotonda d’accés al centre empresarial La Plana des del nucli urbà i l’entrada al recinte des de Castelló.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha resolt que el consistori modificarà enguany l’objecte de l’adhesió al pla de la Diputació que, en lloc d’obres en el nucli urbà, permetrà la posada a punt d’un traçat viari molt transitat per treballadors i clientela del polígon La Plana. En concret, es tracta de la millora de l’asfaltatge del camí Hostalassos i Pla de Museros, així com de la rotonda que connecta aquest amb la carretera cap a Santa Quitèria, l’eixida cap a l’N-340 i l’entrada al nucli urbà d’Almassora.

El departament de Serveis Públics s’encarregarà de redactar la memòria per a justificar uns treballs que suposen donar continuïtat a les intervencions realitzades en 2020. En concret, el consistori va encarregar a Construccions Soriano S.L. la millora de voreres en SUPOI-7 per valor de 20.000 euros. L’actuació va incloure la neteja de restes de materials i vegetació i la reposició de tapes que podien causar accidents per a millorar l’accessibilitat per als vianants de l’entorn. D’altra banda, les arques municipals van costejar la millora de trapes i embornals en el SUPOI-5 per valor de 15.000 euros a càrrec de l’empresa Valmon S.L. La signatura va millorar la xarxa de recollida d’aigües pluvials superficials.

La injecció dels fons de la institució provincial se suma també a la recent adhesió a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a rebre una subvenció de 209.000 euros per a la modernització del polígon Millars. El recinte empresarial més antic d’Almassora, amb una superfície de 497.200 euros, millorarà les seues infraestructures per a incrementar la seua competitivitat enfront d’altres zones industrials.

Tot això va encaminat a la pròxima adhesió de l’Ajuntament d’Almassora a la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL). El conveni permetrà potenciar les zones empresarials d’Almassora on operen alguns dels negocis més potents del país.

Uns altres dels objectius d’aquest acord impliquen crear la marca de qualitat Municipi Industrial Estratègic, crear la figura d”Enclavament tecnològic’, fomentar la implicació municipal i la col·laboració publicoprivada en la gestió dels parcs industrials i professionalitzar la figura de la gerència de l’àrea industrial. Aquestes accions formen part de la Llei 14/2018 de la Generalitat Valenciana de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari