Almassora registra 26 propostes en els primers 15 dies de pressupostos participatius

Sostenibilitat és l’àrea que més sol·licituds rep, seguida de peticions de mobiliari

Almassora registra 26 propostes en els primers 15 dies de pressupostos participatius
29/03/2021 -

El portal de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament d’Almassora ha registrat 26 propostes en els primers 15 dies de termini. Dels quatre apartats disponibles, el de Sostenibilitat i Medi Ambient és el que més peticions ha rebut, amb 10, seguit de Mobiliari urbà i espais públics (7), Accessibilitat (6) i Activitats socioculturals i juvenils (3). Cal recordar que el consistori ha reservat 160.000 euros per a atendre les sol·licituds veïnals en els comptes municipals de 2022.

La web municipal www.almassora.es disposa d’un apartat específic per a Pressupostos Participatius destinat a la votació de qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Almassora. Una vegada dins del portal, la pestanya ‘Proposa’ ofereix un breu qüestionari i l’elecció de les quatre categories en què estan dividits els projectes. Cada categoria disposa de fins a 40.000 euros per a materialitzar les propostes en el pròxim exercici.

Una vegada descrita cada proposta, la persona envia el formulari, que arriba a una bústia telemàtica del consistori. La web facilita un registre intern per a la consulta municipal en el qual apareix la descripció de la sol·licitud i les dades de contacte de qui l’emet, de manera que els tècnics poden situar el districte al qual correspon. En aquests moments, la pràctica totalitat de barris ha rebut peticions de millora.

L’edil de l’àrea, María Luisa Renau, ha recordat a les persones interessades a participar en el procés que han de formular propostes de competència municipal, atés que l’Ajuntament no podrà atendre-les si depenen d’altres administracions, i que siguen factibles en un mateix exercici pel seu volum pressupostari. En aquest sentit, el consistori ha marcat la quantia per a garantir que s’executa l’any en què es formula.

Segons el calendari marcat, el 18 d’abril finalitzarà el termini per a traslladar les propostes i un dia després començarà la revisió per part del personal del consistori i l’estudi de la viabilitat de les propostes. Aquest filtratge s’estendrà fins al 25 d’abril per a donar pas fins al 2 de maig a la presentació i avaluació de les propostes a càrrec del Consell Municipal d’Associacions Veïnals.

El procés de pressupostos participatius arribarà a la seua etapa final al maig amb la votació definitiva entre les propostes factibles i la presentació dels resultats al juny. La ciutadania coneixerà sobre pla els projectes per a valorar la seua distribució i l’impacte en l’entorn. Entre les novetats d’aquesta edició figura que el procés és exclusivament telemàtic per protocol COVID i que disposa d’un portal web específic creat per a aquesta edició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari