Almassora registra les al·legacions al PAT per a protegir la platja

El document de 67 pàgines defensa els interessos del veïnat

Almassora registra les al·legacions al PAT per a protegir la platja
21/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha presentat hui les set al·legacions al Pla d’Acció Territorial (PAT) de la Conselleria de Política Territorial per a sol·licitar formalment la modificació del document que afecta la zona nord de la costa local, entre altres. El document de 67 pàgines redactat entre els tècnics municipals i el bufet extern contractat per al projecte recull les “determinacions lesives per al municipi” i “que no s’ha tingut en compte les seues peculiaritats”.

En concret, el consistori abunda sobre set aspectes “fonamentals” que sol·licita modificar a la Conselleria dins dels terminis marcats per la legislació vigent, que fixen demà com a data límit per a registrar les al·legacions. Entre aqueixes sol·licituds figura, en primer terme, la configuració del perímetre de protecció respecte del risc químic del polígon del Serrallo. Les al·legacions d’Almassora consideren que aquestes limitacions “són exorbitants, immotivades i s’han adoptat sense l’estudi de cap altra alternativa”. “És necessari corregir aquestes determinacions i adequar-les a la realitat de la zona”, considera el document.

Aquest també aborda les competències locals en matèria de planejament. No en va, l’Ajuntament abunda en què el PAT “atenta a l’autonomia local” en tant que “s’excedeix de les previsions de la normativa urbanística i condiciona l’ordenació detallada”. A més, el document municipal assenyala errors en la classificació i qualificació del sòl.

Les al·legacions d’Almassora són crítiques també respecte al sòl no urbanitzable en entendre que “el PAT confon el desig i objectiu compartit per l’Ajuntament de comentar l’activitat agrícola amb la mesura proposada per a aconseguir-lo, a força de restringir els usos”.

D’igual manera, les al·legacions urgeixen a reflexionar sobre la necessitat de millora de les infraestructures existents i les seues condicions d’integració, així com amb les quals està prevista la seua execució, “de manera que no suposen una nova barrera sinó que, al contrari, la seua implantació permeta la dinamització econòmica i social, la millora de les comunicacions” i també que donen solucions a la problemàtica que genera la seua implantació “i minimitzen les afeccions existents en el territori”.

L’apartat cinqué està centrat en la necessitat d’alternatives en el PAT sense desclassificar sòls urbanitzables i amb un major consens de tots els agents locals implicats. Aquesta declassificació proposta en el PAT, indica el text, “afecta en grau elevat al model territorial aprovat pel PGOU vigent i obliga per tant, quasi amb tota seguretat, a la seua revisió”.
Tanca les al·legacions d’Almassora l’absència d’estudis econòmics, “manca molt greu” segons el document municipal, “que per si sola invalidaria la tramitació actual, devent l’òrgan promotor redactar aqueixos estudis econòmics obligatoris segons la legislació vigent i tornar a exposar al públic la versió preliminar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari