Almassora regula l’ús de patinets i bicicletes elèctriques per a evitar accidents

Modernitza l’ordenança en introduir nomes per als Vehicles de Mobilitat Personal

Almassora regula l’ús de patinets i bicicletes elèctriques per a evitar accidents
30/11/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora elevarà al ple la proposta per a modificar l’ordenança municipal sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària. Reduir la velocitat en el nucli urbà i regular la circulació de patinets elèctrics i bicicletes assistides (Vehicles de Mobilitat Personal –VMP-) són dues dels objectius del nou text amb la fi última de reduir els accidents en vies urbanes.

La proposta redactada per la Policia Local d’Almassora assenyala que l’expansió dels VMP ha començat a generar “conflictes i situacions adverses que fins ara no havien aparegut”. Per això el text, que renova una ordenança de trànsit desfasada, planteja la regulació, de manera que l’ús d’aquests equips no pose en perill als seus conductors ni a la resta del trànsit.

Així, després de l’aprovació de l’ordenança, les bicicletes o VMP no podran circular per les voreres, tenint l’obligatorietat de circular pel carril bici en cas de disposar d’aquest. En les vies on no existisquen, ho faran per la calçada, tan prop de la vorera com siga possible, excepte en els supòsits en què existisquen altres carrils reservats a altres vehicles, i en aquest cas circularan pel carril contigu al reservat.

La velocitat també és un altre dels apartats recollits en el text, que marca els 25 km/h com el límit per a VMP i 40 km/h per a la resta de vehicles, excepte en aquells llocs que per les seues característiques particulars requereixen d’un límit més ajustat, com el barri antic o els voltants de centres escolars. En aquest sentit, l’ordenança també prohibirà parar a l’entorn d’aquests centres i dels de salut en les zones que es troben restringides.

D’altra banda, la Policia Local considerarà falta lleu no fer ús en cas de bicicletes i patins dels elements i peces reflectores d’acord amb el que es disposa en la Llei de Seguretat Viària, així com circular sense fer ús d’enllumenat reglamentari per l’alt risc d’accident que suposa.

També l’estacionament dels nous mitjans de transport individual causa controvèrsies entre els seus propietaris i la resta de vianants i conductors. Per aquest motiu, el text que aprovarà el ple d’Almassora abordarà els espais habilitats per a l’estacionament d’aquests patinets, que podran situar-se en les voreres sempre que compten amb espais reservats per a tal fi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari