Almassora reitera a Territori el canvi del PAT per a protegir la costa

Pardo proposa estudiar les al·leacions en una trobada al setembre

Almassora reitera a Territori el canvi del PAT per a protegir la costa
27/07/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, s’ha reunit aquest migdia de manera telemàtica amb la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, per a defensar al veïnat de la costa local enfront de la regulació urbanística marcada pel Pla d’Acció Territorial (PAT). Galí ha reiterat a Marró i a la secretària autonòmica de Política Territorial, Inmaculada Orozco, l’afecció sobre la costa local d’un pla al qual Almassora ha al·legat en els dos terminis establits.

En la trobada han participat també la regidora de Territori d’Almassora, Carmina Martinavarro, i el seu homòleg a l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, a més del president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, per a abordar el creixement de la indústria logística, els problemes d’inundabilitat i el perímetre de protecció respecte del risc del polígon del Serrallo.

Galí i Martinavarro, que ja es van reunir aquest mes amb el conseller de Territori, Arcadi España, per a abordar les al·legacions al PAT, han traslladat a Pardo que Almassora “no pot ser zona de sacrifici del Serrallo” amb una franja de protecció de 500 metres que només afecta al terme municipal de la localitat i no al polígon causant de les molèsties, tal com confirmen les al·legacions.

Pardo ha emplaçat als participants en la reunió a convocar una altra trobada al setembre en el qual desgranar cadascuna de les sol·licituds traslladades per les diferents administracions. Les representants d’Almassora consideren “desproporcionades” les mesures previstes en el pla supramunicipal i proposen corregir-les a fi de permetre el creixement en condicions igualitàries per als dos municipis.

No en va, l’equip de govern local apunta a millorar les infraestructures i la seua integració en el paisatge enfront de l’afecció desigual en el territori, de manera que el PAT garantisca a futur la dinamització econòmica i social i la millora de les comunicacions amb la capital. “El PAT ha de ser un document per a abordar el vial ràpid, la zona logística i el nostre creixement sostenible, mai un instrument en contra dels interessos raonables d’Almassora”, segons l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari