Almassora reivindica els drets de la dona amb formació i de manera segura aquest 8M

Almassora reivindica els drets de la dona amb formació i de manera segura aquest 8M
04/03/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora substituirà enguany els tradicionals actes multitudinaris del Dia de la Dona per cursos formatius i el lliurament a porta tancada del VI Premi Clara Campoamor-Dones per la Igualtat a l’escriptora local Nina Peña. La Regidoria d’Igualtat ha optat per la prudència a causa de l’impacte del coronavirus i apostarà per la via telemàtica per al gruix de la programació.

De fet, l’únic acte presencial serà el lliurament del Clara Campoamor, però no a la Casa de la Cultura com de costum, sinó en el despatx d’Alcaldia abans de començar el ple del pròxim dilluns. La situació propiciada per la pandèmia ha obligat el consistori a cancel·lar la gala de lliurament i posposar-la per a dates més concordes a la situació sanitària.

Uns minuts després, ja en la sessió plenària, l’alcaldessa, Merche Galí, llegirà el manifest de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) en lloc de convocar la lectura a la porta del consistori en la plaça Pere Cornell. Tampoc hi haurà representació teatral ni cap esdeveniment que puga provocar la concentració de públic. En el seu lloc, la Regidoria d’Igualtat ha preparat una il·luminació habitada per a la façana del Ayuuntamiento que romandrà activa entre el divendres i el dilluns.

D’altra banda, el departament ha organitzat una programació amb diferents activitats sobre la dona que ocuparan tot el mes de març. En primer lloc, el dia 10 tindran lloc les ‘Jornades de prevenció d’addiccions amb perspectiva de gènere’, organitzades per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), de 17 a 20.30 hores.

En segon lloc, el curs virtual ‘Digitalitzades. Habilitats digitals per a la millora de l’accés a l’ocupació. Dones d’Almassora’ se celebrarà els dies 24 i 25 de març des de les 10 fins a les 12 hores. Aquest esdeveniment té les places limitades i les interessades han d’inscriure’s en el correu igualtat@almassora.es abans del 19 de març.

En tercer lloc, ‘La formulació de projectes socials amb perspectiva de gènere’ ocuparà els dies 29, 30 i 31 de març. Aquestes xarrades ‘en línia’, organitzades per la Regidoria de Serveis Socials i dirigides a tota mena de públic, comptaran amb la col·laboració de la Universitat de València. L’horari abastarà tres hores cada vesprada, des de les 16.30 hores fins a les 19.30 hores, amb les places limitades i les inscripcions a través del correu pangea@almassora.es.

Finalment, Igualtat ha previst per als matins dels dies 30 i 31 el curs ‘en línia’ per a dones ‘Digitalitzades. Habilitats digitals per a la millora de l’emprenedoria. Dones d’Almassora’. Ací, les interessades podran adquirir eines de gestió, màrqueting digital o xarxes socials entre altres. L’horari serà de 10 a 12 hores i les inscripcions estan disponibles fins al 26 de març a través del correu igualtat@almassora.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari