Almassora reserva 3,3 milions per al nou IES Falomir en 2022

El projecte forma part dels 10,1 milions d’Edificant i s’estendrà durant dos anys

Almassora reserva 3,3 milions per al nou IES Falomir en 2022
28/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha inclòs, per primera vegada, un capítol en l’apartat d’inversions per a la construcció de l’institut Álvaro Falomir. Si en l’exercici vigent consta una partida destinada a les fases prèvies a les obres, l’any vinent figura una inversió de 3.320.000 euros per als primers mesos de treballs de demolició i construcció segons el projecte previst.

La regidora d’Educació, Raquel Barberà, ha destacat l’aposta de l’equip de govern local per accelerar infraestructures educatives pendents des de fa anys, entre les quals la de l’IES Falomir figura com la més quantiosa. El disseny, obra del departament municipal d’Urbanisme, estarà llest el mes que ve per a iniciar en 2022 el concurs públic per a l’adjudicació d’unes obres que transformaran i ampliaran l’edifici del carrer Boqueras.

Les obres del Falomir, que l’any passat va complir mig segle d’activitat, formen part d’una inversió global de 10.121.406,3 euros en les infraestructures educatives d’Almassora per a l’any vinent. Aquesta actuació se suma a la continuïtat de les obres del col·legi Santa Quitèria (reservats 1.678.490,22 euros) i d’Ambaixador Beltrán (4.585.739,6 euros), a més de les reformes previstes en el col·legi Cardenal Cisneros (537.176,48 euros).

En l’exercici actual, l’Ajuntament ha tret a contractació la redacció del projecte i la direcció d’obra de l’IES Álvaro Falomir per 710.213,89 euros per a avançar la construcció d’una obra prevista en 10.618.223,26 euros, a més d’externalitzar treballs previs a la licitació, adjudicació i inici de les obres. Accelerar aquests estudis necessaris per a arrancar les obres ha sigut una prioritat per al consistori, de manera que la seua execució ha recaigut en gabinets externs per a evitar agilitar el procés.

Entre aquests estudis figura l’assistència tècnica de càlcul d’estructura en totes les edificacions projectades, obtenció i elaboració de plans d’estructura i l’aportació de llistats de càlcul o la projecció dels treballs d’instal·lació, climatització i ventilació, lampisteria, aerotèrmia, sanejament i gas.

A més dels assenyalats, l’Ajuntament disposa també dels contractes externalitzats per a la instal·lació elèctrica, il·luminació, contra incendis, fotovoltaica, telecomunicacions i especials (megafonia i antiintrusió), així com les infografies del projecte del nou IES, modelat d’edificacions, enjardinaments i espais esportius en 3D, renderitzat i obtenció de vistes en 3D i exportació d’arxius necessaris per a construcció d’una maqueta.

L’arquitecte municipal Fernando Zaragoza, redactor del projecte al costat de Begoña Conill, ha supervisat tot el procés, en el qual també s’inclouen l’estudi geotècnic i l’alçament topogràfic, a més de propostes suggerides per l’equip directiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari