Almassora reserva 60.000 euros per a connectar el cordó urbà de carril bici

Almassora reserva 60.000 euros per a connectar el cordó urbà de carril bici
05/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha reservat 60.000 euros en el pressupost municipal de 2021, que entrarà en vigor la setmana vinent, per a connectar el cordó urbà de carril bici i així fomentar l’ús d’aquest transport sostenible. Entre les prioritats de l’equip de govern figura l’enllaç amb les eixides i entrades al municipi per a afavorir també els desplaçaments interurbans.

En aquest sentit, la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha traslladat la seua intenció de convocar la comissió de mobilitat, de la qual formen part diversos departaments municipals, per a decidir el traçat d’aquest circuit de carril bici que el consistori va ampliar per última vegada el mes de desembre passat. En aquest cas va invertir 29.962,82 euros per a l’execució de 1.800 metres lineals en la zona nord-est per a connectar amb les eixides cap a Borriana i Castelló per la CV-18.

La pròpia Martinavarro es va desplaçar ahir amb bicicleta pel nou carril al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i altres responsables municipals per a conéixer el resultat de la intervenció i abordar els futurs desenvolupaments de la via ciclista seguint la intervenció realitzada en l’avinguda Castelló i les calles Arboleda, Mossén Julio, Mossén Cornelio, Enrique Matutano, Estatut d’Autonomia i Pepe Clausell.

Al marge de la connexió amb les eixides i entrades a la localitat, la intenció de l’equip de govern també passa per incrementar l’accés a carrils bici en zones i edificis molt transitats, com a col·legis, instituts, centres de salut o espais esportius. És per això que el tram executat al desembre permet també el desplaçament fins als voltants de la piscina coberta, el centre de salut del carrer Sant Pere, la residència municipal de la tercera edat, la zona esportiva del parc de Pesudo i el circuit adaptat infantil en execució al carrer Pepe Clausell amb l’objectiu d’atraure a diferents públics.

L’actuació segueix les línies marcades per l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat que són objecte de finançament europeu a través de fons FEDER en el cas del carril bici en el bulevard Sant Jaume. Segons les característiques de cada carrer, els tècnics apostaran per vies segregades del trànsit rodat o bé a través de calçades senyalitzades amb pas preferent de ciclistes.

“Malgrat les reticències inicials, la veritat és que el canvi en la configuració de la via pública amb la reserva d’espais propis per a ciclistes és la millor manera de potenciar el seu ús, que creix dia a dia”, ha assenyalat l’edil. Exemple d’això és l’avinguda Castelló, el carrer Boqueres o Sant Jaume, que durant aquest primer semestre sumarà mig quilòmetre accessible per a connectar amb Sant Lluís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari