Almassora reserva la major inversió en polígons per a atraure noves empreses

Almassora reserva la major inversió en polígons per a atraure noves empreses
01/12/2022 -

El pressupost municipal d’Almassora ha reservat més d’un milió d’euros en 2023 per al pla de modernització de polígons industrials, la major suma fixada en uns comptes anuals per a una actuació global amb l’objectiu d’atraure a nous inversors. En concret, 995.500 euros aniran destinats al SUPOI-8 (Camí Fondo) i els 199.150 euros restants permetran la posada a punt del SUPOI-6 durant l’any vinent.

La proposta d’inversió en la zona industrial del Camí Fons està vinculada a la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) d’aquest polígon, l’assemblea de ratificació del qual s’ha celebrat aquest matí en el saló de plens de l’Ajuntament d’Almassora. Les empreses assistents i aquelles que han delegat el seu vot han aprovat la voluntat de constituir l’EGM, així com els documents de formalització: el pla d’actuació, els estatuts i el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat.

Aquest conveni ha motivat que el consistori haja reservat prop d’un milió d’euros per a la solució d’inundacions en episodis de fortes pluges, la instal·lació d’un circuit de càmeres en via pública, millores en senyalització i també actuacions encaminades a incrementar la seguretat del trànsit. No en va, és un espai pel qual diàriament circulen centenars de vehicles pesants amb destinació a les fàbriques i magatzems que operen allí.

L’acord marc aprovat per l’Ajuntament d’Almassora ha permés que una empresa externa redacte en aquests moments el pla d’acció en aquests polígons amb l’objectiu de tramitar les subvencions corresponents a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i que, d’aquesta manera, la Generalitat Valenciana assumisca la major part de la inversió.

“Amb aquesta reserva pressupostària passem als fets: el personal de la casa està treballant en com estructurar-se per a gestionar aqueixa subvenció amb el document que ens va traslladar la EGM quan encara estava en constitució i ara poder fer aqueixa inversió i no perdre cap oportunitat”, segons ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, als representants de les empreses.

Per a la ratificació de l’assemblea, segons ha indicat l’empresa coordinadora, es requeria el vot favorable del 51% dels titulars o dels valors cadastrals de les propietats. Finalment, ha obtingut el 58,54% dels titulars i un 74,46% del sòl, mentre que el representant de Neolith Distribución s’ha convertit en president de la junta directiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari