Almassora retira aquesta setmana 70 vehicles abandonats en la via pública

Almassora retira aquesta setmana 70 vehicles abandonats en la via pública
04/11/2022 -

La Policia Local d’Almassora al costat de l’empresa adjudicatària del servei han retirat aquesta setmana un total de 70 vehicles abandonats en la via pública del municipi. El consistori, que va adjudicar el contracte per quatre anys a la fi d’estiu a l’empresa Desguace Cortes SL, ingressarà un cànon de 120 euros per cada vehicle retirat als carrers del municipi. La signatura adjudicatària va començar la feina dimecres passat i està obligada a realitzar una bona gestió dels residus.

D’aquesta manera, la Policia Local va traslladar a l’empresa adjudicatària el llistat de vehicles, amb ubicació i matrícula incloses, que estaven abandonats a Almassora durant els dos últims anys. La signatura responsable del contracte ha de retirar aquests residus i destruir-los sense causar cap mena de mal mediambiental, a més d’haver de netejar les zones de retirada en el cas d’algun despreniment de líquid o alguna peça en pujar els cotxes abandonats a la grua.

Aquest procés de recollida s’inicia amb la localització dels vehicles per part de les unitats de la Policia Local o bé per avisos de la mateixa ciutadania. Els agents notifiquen al propietari un termini de 30 dies per a la retirada voluntària i un 60% dels automòbils són gestionats pels seus titulars sense haver d’actuar la Policia Local. La resta són tramitats com a residu sòlid urbà.

Els motius que generen la tramitació dels vehicles abandonats com a residus urbans per part de la Policia Local són: l’estacionament sense mobilització durant com a mínim un mes, automòbils sense plaques de matrícula, cotxes o similars avariats o accidentats després de dos mesos en la via pública i vehicles amb greus defectes que puguen perjudicar altres usuaris dels carrers.

El regidor de Seguretat i Gestió de Residus, Javier Martí, acompanyat pel comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, ha visitat aquest matí el magatzem municipal on es troben ja tots els vehicles retirats de la via pública pel personal de l’empresa adjudicatària. Martí ha comprovat de primera mà la quantitat d’automòbils acumulats i les labors efectuades per la mercantil valenciana.

Finalment, el regidor de l’àrea ha destacat que “feia temps que necessitàvem un contracte així per a poder eliminar tots els automòbils abandonats de les nostres vies públiques”. “Aquesta irresponsabilitat d’alguns propietaris d’Almassora, i d’altres municipis que abandonaven els seus vehicles ací, degradava molt la imatge dels nostres carrers”, ha afirmat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari