Els bous al carrer tornen a Almassora amb 14 bous en el Roser

Els bous al carrer tornen a Almassora amb 14 bous en el Roser
30/09/2021 -

L’afició taurina gaudirà de 14 bous durant les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. Als sis astats de Fuente Ymbro del tancament, copatrocinats per l’Ajuntament i les penyes, se sumaran altres huit exemplars finançats en solitari per les penyes i colles i que es distribuiran durant tota la setmana a excepció del divendres 15 i el diumenge de tancament de les festes.

L’Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA) ha presentat ja la documentació de cada exemplar i ha repartit el calendari d’exhibicions perquè les festes del Roser discórreguen amb la normalitat més gran quant a número d’astats previstos. A més, coneixen ja el reglament amb les mesures per a evitar contagis, que impedeixen menjar, beure i fumar en el recinte taurí, a més de limitar l’aforament dels cadafals. No obstant això, la setmana vinent hi haurà diverses reunions per a perfilar la seguretat del tancament.

D’aquesta manera, el calendari taurí arrancarà el 9 d’octubre a les 11 hores amb el tancament i l’exhibició a les 13 hores de dos dels bous de la carrera. La plaça Major acollirà la primera eixida a la vesprada amb el bou del poble i un dels bous del tancament patrocinats per les penyes El Caragol, Aficionats al bou, Aficionades Taurines i Els Penjats, El Barrilet, El Racó i T’Empujen. Els altres dos bous del lot gadità a càrrec de les penyes s’exhibiran el diumenge 10, tots dos amb eixida per la platja Major.

La setmana següent arrancarà amb l’eixida del segon de Fuente Ymbro adquirit per l’Ajuntament, així com l’exemplar de muntanyes d’Oca a càrrec del grup format per El Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba i La Kalatra. El dimarts 12 la doble exhibició serà a càrrec del bou de El Soldado de l’ACT La Picaora i el finançat pel grup que componen El Corb, Els Clafidors, l’Embolic, La Tabarra, Sant Fermín i Amigues del Bou, que han optat per un de La Palmosilla.

Per part seua, la jornada del dimecres hi haurà un únic exemplar d’Hato Blanco cofinançat per El Trasto i la Juventud Taurina i el dijous 14 tornarà la mateixa ramaderia a càrrec de Sant Roc, K-Nut, El Duro, El Desfase i La Priva, al qual se sumarà un Partido de Resina d’El Comboi.

La setmana taurina conclourà amb les dues exhibicions del dissabte 16. Un exemplar de Los Ronceles obrirà tard des de la plaça de la Picaora a càrrec del Rollet, La Fugida, La Travessa, l’Emboscà, l’Artiste, La Katrava, La Kurda, El Porrat i La Maraña, al qual seguirà el de la Resneda patrocinat per Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, La Galbana, l’Estocà, El Roser i Tots Tancats.

Cap de setmana festiu

Malgrat que les festes s’han ajornat una setmana per a permetre la celebració de festejos taurins, la localitat celebrarà diversos esdeveniments a partir d’aquest divendres, com l’homenatge a les persones de més edat i la celebració del XX aniversari de la residència de majors, a més de la inauguració de l’escultura Almassora Feliç, l’exposició Almassora Pinta + i la missa i el besamans simbòlic a la patrona.

El tribut al Canto del Loco, el taller d’energies renovables i el concert de La Esmeralda coparan l’activitat d’aquest dissabte, mentre que el diumenge 3 el focus recaurà sobre la missa i la processó en honor a la patrona, la Mare de Déu del Roser, com cada primer diumenge d’octubre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari