Almassora frega el milió d’euros en quatre tallers d’ocupació per a 40 persones

Almassora frega el milió d’euros en quatre tallers d’ocupació per a 40 persones
01/02/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana, a través del servei Labora, quatre tallers d’ocupació per a ocupar a 40 persones desocupades. Tres d’aquests estan dirigits a alumnat, homes i dones, d’administració i gestió, jardineria i obra de paleta i acabats. El quart és específic per a dones amb una desena d’alumnes/treballadores de l’especialitat d’administració. Els quatre mòduls sumen 938.769,6 euros.

En el cas dels tres tallers mixtos, cada participant només podrà cursar un itinerari formatiu, que començarà durant 2022 i s’estendrà per un any. En cas que Labora aprove la concessió a l’Ajuntament d’Almassora, durant aquest temps l’alumnat rebrà orientació, assessorament i informació laboral i professional així com formació empresarial, amb l’objectiu d’agilitar la seua incorporació al mercat de treball. El cost d’aquests tres tallers està valorat en 737.827,20 euros.

Per al taller de treballs administratius, les persones beneficiàries estaran situades en dependències municipals (Ajuntament, Centre de Formació, Serveis Socials, Casa de la Cultura i piscina) amb tasques relacionades amb la gestió auxiliar de documentació, operacions de telefonia, atenció al públic, tasques de suport administratiu i d’ofimàtica.

En cas de concedir-se, el mòdul de jardineria permetrà destinar a manteniment de jardins i zones verdes del cementeri, Auditori, mitjana del carrer Sant Jaume i zona enjardinada de les pistes esportives del carrer Boqueres amb tasques com a reg, sembra, adob o poda, així com la determinació de l’estat sanitari d’aquestes zones verdes.

D’igual manera, l’alumnat d’obra de paleta s’ocuparà de revestiments, aplicacions de pintures i imprimacions, execució de fàbriques a cara vista, replanteig i construcció de murs de maçoneria i col·locació d’elements auxiliars, entre altres. El departament d’Ocupació planteja distribuir als grups de treball en espais municipals a fi que el resultat de les seues pràctiques siga visible per a tota la població.

Finalment, el taller d’administració destinat a dones, amb un pressupost de 245.942,40 euros, és una de les novetats a les quals s’acull l’Ajuntament d’Almassora d’entre l’oferta de Labora. La seua duració també és d’un any i sorgeix per a compensar la desigualtat en l’accés de la dona al mercat laboral, tal com constaten les dades d’ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari