Almassora fregarà el milió d’euros en ajudes al comerç local després d’incorporar els romanents de 2020

La setmana vinent obrirà la recepció de sol·licituds al Pla Resistir

Almassora fregarà el milió d’euros en ajudes al comerç local després d’incorporar els romanents de 2020
19/02/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora fregarà el milió d’euros en ajudes al comerç local després d’incorporar els romanents de 2020 als fons destinats a pal·liar els efectes del coronavirus. L’alcaldessa, Merche Galí, ha anunciat hui que 300.000 euros del pressupost no utilitzat en l’exercici passat serviran per a crear una nova línia d’ajudes directes per a negocis afectats per la crisi de la COVID.
En aquest cas, les subvencions procediran íntegrament de fons municipals i aniran destinades a aquelles activitats vinculades al xicotet comerç que no han cessat íntegrament però que han vist afectat el seu volum habitual de negoci. “De la mà de les gestories d’Almassora, amb les quals ja ens hem reunit en diverses ocasions, farem un diagnòstic per a identificar quins són els establiments que estan en aquesta situació”, ha avançat el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí.

El consistori rebrà l’assessorament dels professionals que coneixen de primera mà l’activitat empresarial de la localitat per a adaptar els epígrafs i que les ajudes que ara arribaran a hostaleria i gimnasos, principalment, a través del pla Resistir, s’estenguen mitjançant fons de l’Ajuntament a altres sectors també afectats. “Serà una convocatòria diferent per als qui han pogut treballar però no al nivell anterior perquè entenem que no hi ha millor opció per a destinar els fons que no vam poder gastar en 2020 que fer-ho en els negocis d’Almassora”, segons l’edil.

Aquesta línia d’ajudes serà independent de les del Pla Resistir, que aconseguiran a 260 negocis que exerceixen la seua activitat en la localitat. El consistori ha tancat ja les bases que permetran accedir a ajudes públiques del Pla Resistir a 260 negocis afectats per la pandèmia de coronavirus. L’equip de govern ha determinat no demanar les factures durant el procés de sol·licitud per a agilitar l’accés als primers 649.487 euros disponibles per les despeses compreses entre abril de 2020 i la data de presentació de la sol·licitud.

La publicació en el Butlletí Oficial de la Província la setmana vinent permetrà iniciar un dia després el registre de sol·licituds. El termini s’estendrà durant 20 dies naturals. El formulari preparat pel departament d’Informàtica accelerarà el procediment, de manera que els sol·licitants acrediten les despeses subvencionables, relacionats amb l’activitat, per import mínim de 2.000 euros mitjançant la presentació del compte justificatiu simplificat adjunta a la sol·licitud de la subvenció.

“Tota persona que complisca els requisits accedirà a les ajudes i, en aquest sentit, hem marcat finalment terminis molt curts de sol·licitud perquè els diners arribe al més prompte possible a la butxaca dels contribuents”, tal com ha indicat Agustí.

Les bases estableixen que, si després de la concessió de les presents ajudes quedara excedent dels recursos descrits sense utilitzar, el consistori els dedicarà a complementar proporcionalment les ajudes concedides sense necessitat de nova convocatòria. En aquest cas reobrirà un nou termini extraordinari per a aquells sol·licitants que vulguen presentar una declaració amb majors despeses subvencionables dels indicats en la sol·licitud inicial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari