Almassora s'uneix a empreses i als IES per a ampliar l'oferta d'FP que garantisca l'ocupació

Almassora s'uneix a empreses i als IES per a ampliar l'oferta d'FP que garantisca l'ocupació
06/04/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora intervindrà entre els instituts de la localitat, el sector empresarial de la zona i la Conselleria d’Educació per a implantar una oferta més ambiciosa de Formació Professional que permeta l’accés al mercat laboral entre la joventut. És el resultat de la reunió mantinguda entre les parts aquest matí, en la qual el director general d’FP, Manuel Gomicia, ha valorat les alternatives per a consolidar els cicles vigents i projectar un increment de l’oferta.

Galí ha recordat a Gomicia que el teixit empresarial de la província reclama llocs específics de difícil cobertura per les característiques sol·licitades. D’aquesta manera, el consistori insta l’administració autonòmica a reforçar l’oferta formativa en els IES de la localitat que permeten cobrir aquestes vacants i, al mateix temps, garantir el futur laboral de joves que busquen introduir-se en el mercat laboral.

En aquest sentit, el director general d’FP ha abundat en la necessitat d’implantar famílies professionals completes des del grau bàsic fins al superior per a garantir l’oferta completa en un mateix àmbit. D’aquesta manera, l’IES Vila-roja mantindria la seua línia d’imatge i so, ja consolidada, i ampliaria el cicle de comerç si Educació accepta la seua proposta que aquesta branca substituïsca a l’anterior de jardineria. El centre s’ha mostrat disposat a obrir a les vesprades per a impartir les classes de comerç.

Per part seua, l’IES Álvaro Falomir advocaria per implantar el cicle superior de sistemes microinformàtics i xarxes en horari vespertí. En l’actualitat l’institut acull el primer curs del grau mitjà, així com el bàsic en informàtica i comunicacions. La seua voluntat implica augmentar l’oferta d’aquest sector enfocat a la multiplataforma per a atendre les necessitats de l’entorn professional d’Almassora com el manteniment de la indústria des de l’àmbit informàtic.

La trobada telemàtica, en el qual també ha participat la regidora d’Educació, Raquel Barberà, ha abordat també la intenció de reprendre el contacte empresarial per a analitzar les necessitats concretes d’especialització i que aquesta part participe activament en el disseny del futur de la formació professional. La proximitat amb el polígon petroquímic del Serrallo i el potencial industrial de la província marcaran les bases de la nova oferta acadèmica d’Almassora, que tindria en aquests dos àmbits possibilitats per a la realització de pràctiques formatives i l’accés al mercat laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari