Almassora senyalitzarà les terrasses i agilitzarà els tràmits administratius

El consistori entregarà una nota informativa als establiments hostalers amb terrassa

Almassora senyalitzarà les terrasses i agilitzarà els tràmits administratius
09/02/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora senyalitzarà les terrasses dels establiments hostalers i agilitarà els tràmits administratius per al pagament de la taxa durant aquest any. El consistori ha elaborat una nota informativa que entregarà als propietaris dels locals amb terrassa per a informar de les noves mesures adoptades i el procediment a continuar durant el primer trimestre de 2022. Almassora posarà en marxa en els pròxims dies un nou procediment administratiu per a l’autorització de l’ocupació de la via pública destinada als bars i restaurants que aconseguirà un màxim de quatre anys.

D’aquesta manera, els propietaris que desitgen instal·lar una terrassa en la via pública, o continuar amb la que posseeixen actualment, hauran de sol·licitar la llicència adjuntant tota la documentació establida en el formulari oficial que disposa l’Ajuntament per a això, catalogat com a ‘Sol·licitud de llicència d’ocupació de via pública per a terrasses referència EX 060-V-‘. Les resolucions administratives que es dicten amb l’autorització de la terrassa comptaran amb una vigència màxima de quatre anys, sempre que durant aqueix termini no es modifique l’ocupació atorgada al local, i es resoldran per metres quadrats.

Al seu torn, el consistori comunicarà als establiments que durant el primer trimestre de cada any següent a l’autorització concedida hauran de presentar una declaració responsable, segons model oficial, amb la manifestació de la no variació de l’ocupació de la terrassa autoritzada en el seu moment. A més, els empresaris també presentaran la vigència de la pòlissa de l’assegurança de responsabilitat civil i el justificant de pagament de la taxa corresponent a aqueix moment.

Amb aquesta nova normativa el consistori pretén senyalitzar totes les terrasses d’Almassora per metres quadrats d’ocupació. L’espai marcat serà el disponible perquè els propietaris situen les seues taules i cadires corresponents sense sobrepassar el recinte delimitat pel consistori. Cal destacar que les terrasses hauran de complir amb les normatives sanitàries que existisquen a cada moment, a més de respectar el pas de vianants i la mobilitat.

Finalment, l’equip de govern tornarà a beneficiar durant 2022 als establiments hostalers amb una bonificació del 75% en la taxa d’ocupació de la via pública per part de les terrasses. És a dir, els propietaris paguen un 25% de l’impost que es pagava anteriorment a l’arribada de la pandèmia. Amb això més les ampliacions de terrasses, el consistori busca fomentar l’ús d’aquest sector i el benefici econòmic d’una de les àrees més importants en l’economia d’Almassora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari