Almassora sol·licita 4,7 milions d’euros a Next Generation per a eficiència energètica en habitatges

Almassora sol·licita 4,7 milions d’euros a Next Generation per a eficiència energètica en habitatges
20/06/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat 4.725.936 euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026 per a l’entorn de Boqueres i Botànic Calduch. L’objectiu d’aquesta línia de fons Next Generation passa per dotar d’eficiència energètica a blocs de cases construïts en els 70 i 80 i que presenten un estat de conservació deficient. En concret, es tracta de més de 232 habitatges en diferents edificis.

La subvenció que sol·licita el consistori després d’una anàlisi urbana afecta a canvi de finestres, modificació dels sistemes d’aigua calenta per aerotèrmia i instal·lació de panells fotovoltaics, segons les condicions dels edificis. L’actuació inclou també doble vidre dels vidres, pintura de façana i plaques solars per a reduir el consum d’electricitat, a més d’aïllament de sòls, cobertes i façanes, en funció de l’estat dels habitatges.

El consistori es compromet a realitzar reunions informatives per a explicar la iniciativa i a mediar amb bancs per a oferir finançament a les quotes en cas de necessitat. L’import faig una mitjana que hauran d’abonar els propietaris oscil·la entre els 2.000 i els 4.100 euros, al voltant d’un 10% de l’import total de la intervenció. Les famílies més vulnerables accediran a la reforma de manera gratuïta.

De fet, en el desglossament de la sol·licitud de la subvenció l’empresa encarregada de l’estudi distribueix la intervenció en: ajudes a propietaris (3.440.936 euros), urbanització d’espais públics (720.000 euros), aportació per a famílies vulnerables (380.000 euros) i oficina de rehabilitació (185.000 euros). En aquest cas, l’oficina comptarà amb personal tècnic i d’administració per a tramitar les ajudes enfocades a la recuperació urbana.

Entre les seues comeses figurarà l’assessorament, gestió i seguiment dels programes de rehabilitació d’edificis, actuacions de recuperació urbana, coordinació d’accions per a millorar l’habitabilitat dels habitatges i de les seues condicions de seguretat, fomentar la recuperació urbana i la conservació de patrimoni municipal, realitzar i estimular campanyes d’informació i sensibilització ciutadana sobre la rehabilitació urbana.

En cap dels casos previstos serà necessari el reallotjament temporal dels habitants atés que les actuacions a realitzar en els immobles serien a nivell d’edifici (façana, coberta o instal·lació de plaques solars) o actuacions breus que no impossibiliten la vida domèstica (canvi de finestres o d’equips).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari