Almassora sol·licitarà els primers compostadors per a habitatges particulars després de l'èxit en col·legis

Almassora sol·licitarà els primers compostadors per a habitatges particulars després de l'èxit en col·legis
13/06/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora sol·licitarà a l’empresa pública Reciplasa la inserció de compostadors de fem orgànic per als habitatges d’aquelles persones que vulguen formar part de la iniciativa després de l’èxit del projecte ‘Cultivar y compostar en la escuela, de residuo a recurso’. A més, fa un any que el consistori va incorporar 86 contenidors de recollida de fem orgànic en el municipi que ja han recollit 154.160 quilos de residus.

No en va, els depòsits que l’equip de govern va instal·lar al febrer en els col·legis del municipi han començat a produir el seu propi abonament que ja utilitzen en els horts escolars, per la qual cosa el consistori vol implantar aquest programa en els domicilis de particulars.

La finalitat de la sol·licitud, impulsada per la Regidoria de Gestió de Residus, consisteix en el fet que la ciutadania, des dels seus propis habitatges, contribuïsca a la disminució dels residus orgànics convertibles en abonament. Els nous compostadors dinàmics bicompartimentats tindran una capacitat menor a la de 400 litres per a poder facilitar la seua col·locació en els habitatges aliens.

La màquina permetrà obtindre compost cada 6-8 setmanes a través d’un sistema de calor giratòria. D’aquesta manera, el veïnat compostarà el fem orgànic dels seus aliments i també la poda de les seues zones verdes per a convertir els residus en nous recursos.

Els motius que esgrimeix el consistori per a la sol·licitud dels depòsits a Reciplasa són: la importància de la sensibilització mediambiental contra la contaminació, l’aportació nutricional per a les plantes dels horts individuals de cada resident i la millora de la gestió de residus.

“L’èxit en el programa pioner dins del sistema educatiu ens ha portat a estendre aquesta iniciativa fins als domicilis privats”, ha assenyalat el regidor de l’àrea, Javier Martí. “Amb aquesta idea volem intensificar en l’àmbit més personal valors com el respecte pel medi ambient”, ha afegit l’edil. Aquesta nova eina potenciarà hàbits saludables que impulsaran, per exemple, l’alimentació més sostenible.

D’altra banda, seguint la mateixa línia, l’Ajuntament d’Almassora ha iniciat la primera sol·licitud de fons Next Generation destinats a la millora de la gestió de residus urbans. El projecte inclou sistemes d’identificació d’usuari porta a porta de l’orgànica i pesatge en contenidors de bioresidus, entre altres de les seues característiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari