Almassora aportarà solucions tècniques a la “històrica” inversió del Port en la regeneració de les seues platges

Almassora aportarà solucions tècniques a la “històrica” inversió del Port en la regeneració de les seues platges
30/03/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha agraït a la Generalitat Valenciana la col·laboració amb l’Autoritat Portuària de Castelló després de l’anunci d’inversió en la regeneració de la costa local que defensa el consistori i que compta amb solucions tècniques a les inundacions. L’alcaldessa ha recalcat que és la “primera vegada en la història” que el Port atén les reivindicacions de l’Ajuntament i confirma la seua voluntat d’invertir en la regeneració.

Galí ha destacat la voluntat de diàleg del president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, amb el qual s’ha reunit i ha mantingut contacte durant els últims mesos i la seua “decidida” aposta per compensar les conseqüències que genera l’activitat del port a la platja d’Almassora, sobretot en la zona nord. “Són notícies històriques: mai abans, malgrat totes les reclamacions que s’han fet des del poble d’Almassora, va haver-hi una inversió sobre la taula”, ha declarat la primera edil.

L’alcaldessa ha incidit en què l’Ajuntament farà valdre els resultats de l’estudi encarregat al catedràtic de la Universitat Politècnica de València José Segarra Peris per a solucionar els efectes del port de Castelló i els temporals, un informe que ja va traslladar l’equip de govern a la Direcció Provincial de Costes amb l’objectiu d’accelerar terminis. No obstant això, Costes també podria avançar les seues pròpies solucions.

“Tenim a la disposició del Port i del Ministeri l’estudi amb diverses propostes tècniques per si les estimen oportunes i també estem oberts a qualsevol nova alternativa fonamentada que se’ns presente, atés que la nostra pretensió és defensar els interessos de la costa, però no som experts en matèria tècnica”, segons Galí.

La històrica decisió dels ports de la Comunitat Valenciana a invertir en els entorns suposarà una inversió “definitiva” en la defensa i regeneració de la platja d’Almassora. En el cas de la localitat, les alternatives inclouen dics exempts, transvasaments inversos i aportacions d’alimentació artificial amb sediments duradors, segons les diferents opcions valorades per l’expert. La pretensió municipal passa perquè Costes decidisca les solucions més efectives i quantifique econòmicament el projecte per a la reserva dels fons i l’avanç del procés administratiu.

Tot això amb l’objectiu de consolidar obres anteriors o millorar els seus resultats en funció de l’avanç del port i els efectes del canvi climàtic. “És la primera vegada que se’ns reconeix la particularitat que patim respecte a altres platges de la província, una notícia importantíssima que marcarà el futur de la costa local perquè s’atén aqueixa discriminació positiva que reclamem des d’aquest equip de govern”, en paraules de Galí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari