Almassora sumarà un altre centre social a Fàtima i adaptarà l'actual amb més de 400.000 euros

Almassora sumarà un altre centre social a Fàtima i adaptarà l'actual amb més de 400.000 euros
04/12/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el gabinet extern que ha redactat el projecte han presentat al veïnat de Fàtima la remodelació del barri prevista per a 2022 i que suposarà remodelar la seu social actual i incorporar un nou sota al catàleg de centres municipals. El pressupost d’ambdues depassarà els 400.000 euros i permetrà posar a punt dos edificis amb el cofinançament dels fons FEDER de la Unió Europea.

Galí ha visitat aquesta setmana el centre social de Fàtima al costat de la regidora de Relacions Veïnals, María Luisa Renau, i altres representants municipals, així com arquitectes municipals i externs que han redactat les bases de la reforma integral dels centres. “Al local actual s’incorporarà un altre, que està en el patrimoni de l’Ajuntament, i que es dedicarà a oficines per a les associacions i sala de reunions”, va avançar l’alcaldessa.

En concret, la inversió del centre social actual està valorada en 280.000 euros i té un termini d’execució de set mesos, mentre que la posada a punt del local que està sense ús i que s’adaptarà a les necessitats del barri compta amb un pressupost de 170.000 euros i cinc mesos d’execució d’obres.

En el cas del centre social de Fàtima, la intervenció afecta a un baix de 250 metres quadrats construïts que habilitarà una gran sala polivalent de 141 metres quadrats útils i una altra més xicoteta de 53 metres quadrats, a més de lavabos adaptats i accés des de la plaça Verge de Fàtima i carrer Sant Pau per a activitats compatibles en el temps i un disseny que prevaldrà la il·luminació.

Per part seua, l’adaptació del local, sense ús en l’actualitat, en centre per a les associacions de Fàtima afectarà 188 metres quadrats. Inclourà una sala de reunions de 50 metres quadrats, tres despatxos de 18 metres quadrats amb el seu magatzem cadascun de 5,5 metres quadrats de superfície en tots els casos.

Per a la primera edil, la inversió en aquests punts de reunió del veïnat suposa “una aposta decidida per recuperar la vida social del barri enfront de la disgregació i així rescatar de la perifèria a Fàtima i unir-lo a la resta del poble”. No en va, el projecte de regeneració d’aquest districte incorporarà també l’any que ve la nova pista esportiva pump track, un parc públic que servirà també d’aulari per a l’alumnat i el propi col·legi Santa Quitèria.

“Tota la pastilla de solars sense ús es convertirà en nexe d’unió i nova font d’oportunitats per a la gent que viu en aqueixa zona, a més de que entenem que portar una dotació pública d’aquesta envergadura actuarà com a motor dinamitzador”, en paraules de l’alcaldessa, que ha demanat disculpes per endavant per les molèsties que causaran totes les obres per a posar

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari