Almassora superarà els 420 operatius de vigilància en els 94 actes de les festes del Roser

Almassora superarà els 420 operatius de vigilància en els 94 actes de les festes del Roser
29/09/2021 -

La seguretat de les festes del Roser comptarà amb 422 operatius de servei, entre ordinaris i extraordinaris, distribuïts segons el programa marcat hui en la junta local de seguretat celebrada a l’Ajuntament d’Almassora. L’alcaldessa, Merche Galí, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, han presidit una trobada que altera el dispositiu habitual per la celebració d’esdeveniments festius entre l’1 i el 17 d’octubre i l’impacte de la pandèmia.

En total, la localitat inclourà 94 actes dins de les setmanes en honor a la patrona, que oficialment es desenvoluparan entre el divendres 8 i el diumenge 17, si bé aquest pròxim cap de setmana també hi haurà actes que comptaran amb seguretat especial. A més de la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Bombers i Protecció Civil, la seguretat privada contractada per l’Ajuntament d’Almassora i els col·laboradors taurins contribuiran al correcte desenvolupament de les festes en cada àmbit.

En aquest sentit, la regidora de Festes, Isladis Falcó, reunirà la Policia Local i els col·laboradors taurins per a consensuar la normativa vigent en el tancament que recorrerà la Vila d’Almassora el 9 d’octubre, així com el desenvolupament de la resta de festejos taurins. La localitat incidirà en el comportament responsable dels espectadors que acudisquen al retorn dels bous al carrer, circumstància que prohibeix expressament menjar, beure i fumar durant els espectacles, a més de limitar l’aforament dels cadafals i imposar l’ús de la màscara.

A l’eixida de la junta local de seguretat, la primera edil ha confiat en la “responsabilitat” del veïnat, “que ha sigut exemplar en la seua majoria durant tota la pandèmia”, també durant la setmana del Roser. Al marge dels espectacles taurins, la junta de seguretat ha abordat amb detall aquells esdeveniments amb major concentració de públic i les alternatives per a evitar aglomeracions a càrrec del departament que dirigeix Javier Martí i la resta de cossos de seguretat. Els concerts de Celtas Cortos (dissabte 9) i Xavi Sarrià (dilluns 11), així com el Dia dels Majors (dimarts 12), el sopar de pa i porta (divendres 15) o la festa de la Caragolada (diumenge 17) són alguns dels esdeveniments que major públic assumiran.

Punts violeta

El consistori tornarà a establir punts violeta per a la prevenció de la violència contra les dones el dia 9 en la plaça d’Espanya entre les 18 i les 00.00 hores i els dies 11, 15 i 16 en el Recinte Fester, amb horaris ajustats a la programació dels espectacles a l’esplanada del camí Benafelí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari