Almassora convertirà terrenys abandonats en horts urbans amb perspectiva de gènere

Almassora convertirà terrenys abandonats en horts urbans amb perspectiva de gènere
17/05/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora prepara un projecte per a convertir terrenys abandonats en horts urbans amb perspectiva de gènere. ‘Organic Social Design’, entitat sense ànim de lucre, és la responsable de la idea, secundada per la Regidoria de Serveis Socials. La regidora de l’àrea, María José Tormo, s’ha reunit aquest matí amb les responsables de l’organització amb l’objectiu d’iniciar el projecte durant el mes de juny. L’entitat ha marcat un període de huit mesos, fins a gener de l’any que ve, per a dur a terme tota la planificació amb una gran varietat de tallers ecològics i cursos formatius.

Aquest projecte té com a prioritat la promoció de la participació de les dones d’Almassora en un dels sectors laborals on compten amb menor protagonisme. A més, les dones en risc d’exclusió social tindran accés prioritari, sense límit edat i amb servei d’acompanyament per a les persones amb diversitat funcional. El projecte també compta amb un espai per als menors que acompanyen a les seues mares als tallers puguen participar en el procés.

Per a això, l’organització ja ha aconseguit la cessió per part d’un veí d’una parcel·la al carrer del Riu Millars amb accés a aigua, situada al costat del riu i la senda verda. Així, tant l’Ajuntament com ‘Organic Social Design’ continuen treballant per a aconseguir la cessió d’algun terreny privat més on situar altres tallers i horts urbans per al desenvolupament del pla durant els huit mesos. Cal destacar que tots els proveïdors que subministren materials o serveis per a la realització del projecte seran de la localitat. D’aquesta manera, el consistori col·labora amb la recuperació econòmica d’algunes empreses del municipi.

Els objectius generals del programa són: establir l’horta com a espai públic d’ús comunitari per a les dones, despertar l’interés a la ciutadania per l’agricultura ecològica, promocionar la bona educació ambiental, obtenir accés a aliments frescos i apropiats per a la dieta familiar, proporcionar a les dones d’Almassora activitats físiques i laborals que els permeta estar en contacte amb la naturalesa i promoure l’associacionisme femení com a eina per a empoderar a les dones.

Finalment, Tormo ha declarat que “és un projecte més que ofereix el consistori al costat d’aquesta entitat per a ajudar a les dones en risc d’exclusió social d’Almassora”. “És un projecte molt il·lusionant i valent que volem que tinga l’acceptació més gran possible en la localitat”, ha destacat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari