Almassora traça les bases del futur polifuncional

El pla d’ordenació del solar de la piscina avança el projecte en accessos, usos i gestió

Almassora traça les bases del futur polifuncional
04/04/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora, que va encarregar en 2020 el Pla d’Ordenació del solar de la Piscina Coberta Municipal, treballa en el futur recinte polifuncional que ocuparà aquest espai situat al costat de l’avinguda Generalitat. L’estudi de A-quatre Arquitectura Técnica SL, valorat en 15.246 euros, defineix la integració del nou edifici a l’esplanada, la unificació de l’àrea d’administració compartida amb la piscina, la gestió d’accessos i l’execució de l’obra per fases, entre altres aspectes.

El treball realitzat per la signatura abunda en els usos del pavelló, en tant que serà polifuncional, i també en l’ordenació de les noves instal·lacions i ampliació de les existents ateses les necessitats actuals i futures. Entre els objectius d’aquest estudi figura la gestió del recinte per a minimitzar els costos, maximitzar els usos i oferir resposta als reptes que planteja un gran complex esportiu que es convertirà en l’eix de l’esport municipal.

Aquest fet es tradueix en el fet que malgrat l’increment de les instal·lacions, aquest creixement es produïsca de forma ordenada i mitjançant una gestió sostenible. Per a això és fonamental centralitzar el control dels accessos, el trànsit de les persones usuàries (esportistes, públic i acompanyants) i la simultaneïtat dels usos per a l’esport federat i l’abonat o cursetista.

“Aquestes línies bàsiques són el punt de partida per a redactar un projecte que donarà resposta per als pròxims 30 o 40 anys”, ha indicat el regidor d’Esports, Sergio Gómez. De fet, la complexitat del projecte ve recollida en aquest primer estudi, que advoca per una construcció per fases per a poder anar executant de manera progressiva sense que es produïsca el tancament de les instal·lacions ja existents.

Abunda també de manera exhaustiva en la seguretat del polifuncional, en concret en la distribució de les entrades i eixides d’emergència de l’edifici, en tant que en el futur albergarà esdeveniments multitudinaris com a concerts i espectacles, al marge de cites esportives.

L’empresa encarregada de l’estudi acumula experiència en altres projectes d’instal·lacions esportives com el de la ciutat de València, el complex Virgen del Val (Madrid), el complex esportiu SUMA de Castelló, el poliesportiu Patraix de València i les obres del camp de futbol de Quart de Poblet, la rehabilitació de la piscina de Cheste, l’avantprojecte del pavelló de Gandia o la pista d’atletisme de Sagunt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari